BREAKING NEWS

“Të gjitha gati brenda vitit 2021”, Rama jep lajmin fantastik

“Të gjitha gati brenda vitit 2021”, Rama jep lajmin fantastik
x

Shëndeti

Gota e ujit pihet para apo mbas kafesë? Ndoshta e keni ditur gjithmonë gabim, kjo është përgjigjja e saktë dhe arsyet

Gota e ujit pihet para apo mbas kafesë? Ndoshta e keni ditur gjithmonë

Ndoshta këtë pyetje e bëjmë të gjithë në momentin që porosisim një kafe dhe e shoqërojmë me një gotë uij.

Ujë para apo pas kafesë? Kjo është dilema të cilën duam ta sqarojmë. Sipas traditës në pjesën më të madhe të lokaleve, filxhani i kafes, shoqërohet nga një gotë ujë. Themi në shumicën e rasteve sepse disa vende ende nuk e kuptojnë rëndësinë e binomit kafe+ujë.

Për ta bërë të shkurtër, përgjigja e saktë është, PARA: gota e ujit duhet pirë para kafesë, për ta shijuar në maksimum aromën, në mënyrë që të pastrojmë gjuhën nga mbetje që mund të ndikojnë në perceptimin e shijes.

E vërteta është që nuk tingëllon aq absurde ta pish dhe mbas. Do t’ju ketë ndodhur që të kaploheni nga një vapë dhe etje e madhe mbas kafes. Nëse kjo ndodh do të thotë që kafja është përgatitur me kokrra jo shumë të pjekura, të cilat ndikojnë në tharjen e gojës. Në këtë rast si shumë situata në jetë, secili bën atë që do.