BREAKING NEWS

Klodiana Lala jep detaje nga shpërthimi me tritol në banesën e Armand Dukës: Një luftë e hapur me Veliajn

Klodiana Lala jep detaje nga shpërthimi me tritol në banesën e
x
BREAKING NEWS

Shpërthimi në banesën e Armand Dukës, vjen reagimi i parë nga Basha

Shpërthimi në banesën e Armand Dukës, vjen reagimi i
x
BREAKING NEWS

Shtëpisë së Armando Dukës i vihet tritoli, Erion Veliaj: Lëri këto filma tani

Shtëpisë së Armando Dukës i vihet tritoli, Erion Veliaj:
x
BREAKING NEWS

Shpërthim me tritol në shtëpinë e Armando Dukës

Shpërthim me tritol në shtëpinë e Armando Dukës
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta plas deklaratën e fortë, zbulon problemin e madh që ka me ligjin Lulzim Basha: Kjo është arsyeja që ai sot i mban ison “Gruas se Bilalit”

Ilir Meta plas deklaratën e fortë, zbulon problemin e madh që ka
x
BREAKING NEWS

U bë president nga socialistët, a është penduar Ilir Meta? Ja si përgjigjet Presidenti

U bë president nga socialistët, a është penduar Ilir Meta?
x
BREAKING NEWS

Përplasja me politikën, sulmohet faqja zyrtare e Federatës Shqiptare të Futbollit

Përplasja me politikën, sulmohet faqja zyrtare e Federatës
x
BREAKING NEWS

Veliaj kërcënon Dukën me SPAK? Reagon për herë të parë Arben Kraja

Veliaj kërcënon Dukën me SPAK? Reagon për herë të
x

Shëndeti

Hiqni dorë prej tij/ Ky ushqim që e pëlqejmë të gjithë, po iu shkakton probleme me kapsllëkun

Hiqni dorë prej tij/ Ky ushqim që e pëlqejmë të

Për shumë njerëz, është e vështirë t’i rezistojnë tundimit të një bifteku të gatuar bukur ose një hamburgeri me lëng. Pavarësisht nga fakti që mishi është plot me lëndë ushqyese, ai gjithashtu përmban një numër toksinash kimike natyrore, yndyra të ngopura dhe elemente që na e bëjnë të vështirë tretjen.

Ngrënia e tepërt e mishit mund të çojë në pasoja serioze nga rritja e rrezikut të diabetit në sëmundje të zemrës dhe madje edhe kancer.

Të gjithë kemi sisteme të ndryshme tretëse, dhe ato bazohen në gjenetikën dhe zakonet tona dietike.

Në varësi të prerjes së mishit, disa kanë mjaft yndyrë. Yndyrnave u duhet më shumë kohë për tu tretur nga trupi dhe kjo është arsyeja pse ato mund të shkaktojnë kapsllëk ditën tjetër.

Kapsllëku mund të jetë rezultat i hekurit të lartë që normalisht gjendet në mishrat e kuq . Përveç kësaj, mishi i kuq ka pak fibra, të cilat janë thelbësore për lëvizjet e rregullta të zorrëve.

Këshillë: Disa studime zbulojnë se ngrënia e tepërt e mishit të kuq mund të rrisë shanset për t’u prekur nga kanceri i zorrëve. Mundohuni të hani mish të kuq vetëm në sasi konservatore (100-200 g vetëm dy herë në javë) me shumë perime ose drithëra.

Mundohuni të shmangni ngrënien e mëlçisë dhe veshkave. Kaloni në ushqim deti ose pulë, dhe zgjidhni mish të zier mbi skuqur.