Gati të fundoset grupi organizator i biznesit të armëve në Gërdec, prokurorët pritet të marrin në duar faktet nga Drejtësia Amerikane, nisen letër-porositë në SHBA, informacione do të merren edhe për Patrick Henryn, ja lidhja e tij me Delijorgjin dhe S...
Daut Gumeni: Ja pse socialistët dhe Gentiana Sula bllokuan hapjen e dosjes së spiunit të Ilir Metajt, presim që ‘shiringa me ujë deti’ që u injektoi zyrtari i lartë i DASH prokurorëve të SPAK të sjellë arrestimin e ‘peshave të rënda’
Plas skandali, Kuvendi i Shqipërisë vihet nën akuzë për votimin pa kuorum të ligjit për Investimet Strategjike, ja si u shkallmua Kushtetuta nga mazhoranca, zbardhet mashtrimi
Pasuria e dyshimtë e “sheikut” të Kuvendit Laert Duraj që sfidon “ujqërit” e vjetër në politikë, banesë 200 mijë euro, 11 llogari bankare, fitime marramendëse nga qeratë, 180 mijë euro shitje pasurish, si i ka justifikuar milionat nga puna si emigrant,...
Ja pazaret e PS dhe Rithemelimit, si po mbrojnë korrupsionin e Klodian Allajbeut dhe Vilma Nushit, vjedhjet me “Hemodializën”, “Check Up”-in, “Laboratorët” dhe “Sterilizimin” janë të faktuara, priten arrestimet nga SPAK
Rama-Berisha ngrenë komision për të shkatërruar SPAK dhe Reformën në Drejtësi, ja pazaret e reja të “non-gratës” me kryeministrin për të bllokuar arrestimet
Plas skandali i Portit të Vlorës, ja si iu falën Samir Manes 57 mijë metra katror tokë, të implikuar 2 ministra, SPAK merr në dorëzim padinë për megaoligarkun e qeverisë
Gazetarja e njohur paralajmëron arrestime të bujshme në ditët në vijim, ja disa nga dosjet “përvëluese” që po heton SPAK dhe skema që ndoqën agjentët e BKH për të arrestuar Jorgo Goron, kryebashkiaku në detyrë i Himarës u përgjua 4 muaj rresht me metod...
Jeni adhurues i çokollatës? Shkencëtarët 'habisin' me zbulimin e fundit
Shkruar nga SOT.COM.AL 24 Janar 2023
Çokollata është një ëmbëlsirë e preferuar për shumë njerëz
A jeni edhe ju një adhurues i çokollatës, a mund ta hani atë pa kufi dhe të pyesni veten se çfarë është kaq e parezistueshme në këtë delikatesë?
Studiuesit nga Universiteti i Leeds në Angli thonë se kanë thyer kodin se çfarë e bën çokollatën kaq të parezistueshme. Ata publikuan gjetjet e tyre në studimin e ri, të botuar në ACS Applied Materials and Interfaces.
Studiuesit thonë se shumica e dëshirës varet nga mënyra se si shkrihet çokollata në gojën tuaj, shkruan Healthline. Ata kanë arritur në këtë përfundim pasi kanë ekzaminuar çdo hap mekanik në procesin e ngrënies së çokollatës.
Pse çokollata sjell një kënaqësi të tillë?
Rezultatet e studimit të tyre sugjerojnë se njerëzit e pëlqejnë çokollatën kryesisht për shkak të ndjenjës dhe strukturës së përmbajtjes së yndyrës në shtresat më të jashtme të saj, të cilat shpërbëhen në gojën tonë ndërsa përtypim.
Kënaqësia që marrim nga ngrënia e çokollatës vjen kryesisht nga mënyra se si gjuha dhe gjëndrat tona të pështymës ndërveprojnë me përmbajtjen e yndyrës së çokollatës.