
Shtohen ethet për Ilir Metën, Sali Berishën dhe 3 ish-ministra të njohur, ja pse drejtësia mund të hapë hetimet për aferën e tyre qindra milionëshe që po iu zhduk shqiptarëve 10 mln dollarë në vit

Fillojnë ditët e “tmerrit” për Shkëlzenin për aferën e Gërdecit, më 7 dhjetor del para SPAK sekretarja e Aldo Bumçit që mund ta çojë pas hekurave, djali i Berishës në GJKKO më 14 dhjetor

Fundoset Shkëlzeni dhe ministri i Drejtësisë së Sali Berishës, inxhinierja nxjerr për herë të parë në SPAK faktin që vërteton lidhjet e fshehta të djalit të tij si pronar në hije i biznesit të vdekjes në Gërdec

Spartak Braho: Në tryezën e SPAK, fletë-arresti për Sali Berishën, prokurorët gati kërkesën për t’i kërkuar Kuvendit autorizimin që çon në pranga ish-kryeministrin

Ja të gjitha dhuratat e Edi Ramës për Carlo Bollinon, si e vendosi të gjithë shtetin në shërbim të bizneseve të tij, nga përfitimi i kontratave Bunkart 1, Bunkart 2, deri tek falja me firmën e kryeministrit për 20 vite prona publike me 1 euro qira, zba...

"S'kishte bazë ligjore për demontim të fishekëve, më pas doli urdhëri për.."/ Tragjedia e Gërdecit, zbardhet dëshmia e sekretarit të Përgjithshëm të Ministrisë së Mbrojtjes

“Urdhrin e kërkon shefi”/ Tragjedia e Gërdecit, zbardhet dëshmia e ish-ushtarakut

Dosja “Tropoja”, si u ekzekutuan njëri pas tjetrit vëllezërit Haklaj pas konfliktit me Berishën, kush janë 15 zyrtarët që rrezikojnë burgun, ja provat që po heton SPAK

Jeni adhurues i çokollatës? Shkencëtarët 'habisin' me zbulimin e fundit

Shkruar nga SOT.COM.AL 24 Janar 2023

Çokollata është një ëmbëlsirë e preferuar për shumë njerëz
A jeni edhe ju një adhurues i çokollatës, a mund ta hani atë pa kufi dhe të pyesni veten se çfarë është kaq e parezistueshme në këtë delikatesë?
Studiuesit nga Universiteti i Leeds në Angli thonë se kanë thyer kodin se çfarë e bën çokollatën kaq të parezistueshme. Ata publikuan gjetjet e tyre në studimin e ri, të botuar në ACS Applied Materials and Interfaces.
Studiuesit thonë se shumica e dëshirës varet nga mënyra se si shkrihet çokollata në gojën tuaj, shkruan Healthline. Ata kanë arritur në këtë përfundim pasi kanë ekzaminuar çdo hap mekanik në procesin e ngrënies së çokollatës.
Pse çokollata sjell një kënaqësi të tillë?
Rezultatet e studimit të tyre sugjerojnë se njerëzit e pëlqejnë çokollatën kryesisht për shkak të ndjenjës dhe strukturës së përmbajtjes së yndyrës në shtresat më të jashtme të saj, të cilat shpërbëhen në gojën tonë ndërsa përtypim.
Kënaqësia që marrim nga ngrënia e çokollatës vjen kryesisht nga mënyra se si gjuha dhe gjëndrat tona të pështymës ndërveprojnë me përmbajtjen e yndyrës së çokollatës.
Më të lexuarat


Të pasura me fibra dhe antioksidantë, ja pse duhet të konsumoni hurma arabie

Ekspertët ngrenë alarmin, kujdes kur hani ushqime me ngjyrues, ja nga se rrezikoheni

Pirja e kafes pasdite duhet të evitohet, ja si ndikon në shëndetin tonë

Nisni sot dhe prisni rezultatet e dëshiruara deri në Krishtlindje! Çfarë është metoda 90-30-50 që propozon dietologia e famshme?

Sot Dita Botërore e SIDA-s, ja çfarë duhet të dini për sëmundjen vdekjeprurëse që po “kërcënon” botën

Çfarë duhet në hani në muajin dhjetor, ushqimet më të shëndetshme të stinës, si t’i përzgjidhni të freskëta

Çaji që djeg dhjamin e tepërt edhe kur qëndroni ulur, sa filxhanë duhet të pini në ditë që të shihni rezultate pozitive

Keni probleme me lëkurën e dehidratuar? Aplikoni 5 truke të lehta për zgjidhje të menjëhershme

Pse nuk duhet t’i injoroni dhimbjet e vazhdueshme të barkut, ja sëmundjet nga të cilat mund të vuani

Nga mishi te bizelet, këto shtatë ushqime që mund t’i ruani në ngrirje pa iu dalë shija
