BREAKING NEWS

SPAK merr vendimin e papritur, rrëzon OFL-në dhe heq sekuestron për 48 pasuri: U bllokuan në kundërshtim me ...

SPAK merr vendimin e papritur, rrëzon OFL-në dhe heq sekuestron
x

Shëndeti

Jeni në periudhën ideale/ Merret nga rrezet e diellit, kjo është vitamina që bën mrekullinë në organizmin tonë për një ndër sëmundjet më të rënda

Jeni në periudhën ideale/ Merret nga rrezet e diellit, kjo

Një studim i ri ka konkluduar që një dozë e vitaminës D, mund të ndihmojë në zvogëlimin e rritjes dhe zhvillimit të kancerit të zorrëve duke e kombinuar me kimioterapinë.

Një studim i bërë ka gjetur që dozat e mëdha të vitaminës D dukshëm zvogëlon zhvillimin e këtij lloji të kancerit. Dr. Kimmie NG, kryesues i këtij studimi ka treguar mbi eksperimentin e bërë i cili është shumë premtues për trajtimin ë këtij lloj të kancerit.

Eksperimenti i u bë me 139 pjesëmarrës, të cilët vuanin nga ky lloj i kancerit dhe u ndanë në dy grupe, njërit grup iu dha një dozë e madhe e vitaminës D, dhe një grupi iu dha një dozë më e

Pacientët në të njëjtën kohë ishin duke u trajtuar me kimioterapi, gjë që rezultoi se pas analizave të bëra kanceri ishte zvogëluar përkatësisht nuk ishte rritur.

Kanceri i zorrëve përfshin zorrën e hollë dhe zorrën e trashë si dhe rektumin. Kanceri i zorrëve renditet i treti, për nga prekja e njerëzve. Sipas Shoqatës Amerikane të Kancerit gjatë vitit 2019 do të diagnostikohen përafërsisht 100.000 raste të reja të prekura nga ky lloj i tumorit.