Lajme të tjera
BREAKING NEWS

Rikthehen telashet për Berishën, të mërkurën rihapet gjyqi i Izet Haxhisë, thirren dëshmitarët e parë për vrasjen e Hajdarit

Rikthehen telashet për Berishën, të mërkurën rihapet
x

Shëndeti

Kujdes! Kjo është një nga shenjat e kancerit

Kujdes! Kjo është një nga shenjat e kancerit

Specialistët e shëndetit janë duke e nxitur publikun të kontrollojnë nëse urina e tyre ka gjak, me qëllim shmangjen e kancerit të veshkave dhe të fshikëzës.

Pacientët duhet t’i njoftojnë mjekët e tyre nëse e hasin këtë gjë në urinën e tyre, edhe sikur të ketë ndodhur vetëm njëhere. Ato që nxiten më shumë për ta bërë këtë gjë janë femrat sepse ato urinojnë më rrallë, kësisoj e shohin më rrallë urinën e tyre. Çdo vit, në Britaninë e Madhe,  17,450 pacientë diagnostikohen me kancer në veshkë ose fshikëz dhe 7600 prej tyre humbin jetën. Fushata të tilla kanë parandaluar vdekjen e 70 pacientëve dhe sa më herët të nisë kurimi aq më shumë rriten shanset për të jetuar.