
A do ketë pasoja për Ramën? Habit eksperti: Mund të ketë hetime nëse...

Rama korruptoi McGonigal-in? Gazetari amerikan zbulon se çfarë po bën FBI me këtë çështje

Skandali i McGonigal, gazetari Hoxha zbulon çfarë po ndodh me kryeministrin: Rama ka anuluar aktivitetet, që nga e mërkura...

A është Agron Neza agjent i FBI? Gazetari amerikan zbardh prapaskenat

Arrestimi i ish-agjentit/ Gazetari amerikan zbardh detaje të reja: E dashura e McGonigal i dërgoi e-mail FBI, kërkoi hetimin e tij

Çfarë po ndodh në Shqipëri? Ministria e Shëndetësisë del me njoftimin e rëndësishëm për qytetarët

Flamur Noka zbardh një tjetër pjesë të dosjes së McGonigal dhe plas deklaratën e fortë: FBI ka përgjuar Ramën, ka në dorë biseda...

Çështja “Gërdeci”, avokati Beqiri zbërthen lëvizjet e Shkëlzen Berishës: Ja zyrat ku hyri për të...

Magjike! Shurupi i kësaj bime nuk do t'ju lejojë të sëmureni asnjëherë, përgatiteni në këtë mënyrë dhe konsumojeni familjarisht nga një lugë

Shkruar nga SOT.COM.AL 10 Gusht 2022

Shtogu, një bimë me veti medicinale është përdorur ndër vite si një kurë natyrale kundër gripit, ftohjes, problemeve me sinuset e bllokuara, inflamacionet dhe alergjitë. Lulet e shtogut rrisin sistemin imunitar dhe falë flavonoideve dhe ekstraktit paksa të hidhur të kësaj bime, simptomat e gripit zhduken ende pa u shfaqur mirë.
Lulet e shtogut kanë veti natyrale anti-inflamatore dhe antioksiduese. Këto përmbajnë vitamina A, B dhe C të cilat stimulojnë sistemin imunitar. Shurupi i përgatitur me lule shtogu është një ilaç i vërtetë e më poshtë do ju japim recetën sit a përgatisni. Fëmijët mund ta marrin gjithashtu dhe doza e rekomanduar është një lugë çaji nga ky shurup ose gjymë luge , ndërsa për të rriturit është pak më e lartë, një lugë gjelle.
Ju mund ta merrni atë çdo ditë për të parandaluar sëmundjet, ose mund të dyfishoni dozën kur jeni të sëmurë.
2/3 filxhan me kokrrat e thata të lules së shtogut
2 lugë rrënjë xhenxhefilitë freskët të grimcuar
1/2 lugë çaji karafil ose pluhur karafil
Hidh ujin në një tenxhere të vogël e më pas shtoni kokrrat e shtogut, xhinxherin, kanellën dhe karafilin.
Vendoseni tenxheren në zjarr të ulët e lëreni për 45 minuta deri sa masa të jetë përgjysmuar
Hiqeni nga nxehtësia dhe lëreni të ftohet.
Shtypini kokrrat e shtogut duke përdorur një lugë dhe kalojeni masën homogjene në një kavanoz qelqi.
Hiqni mbetjet e kokrrave dhe lëreni që lëngu të ftohet vetvetiu.
Kur uji të mos jetë më i nxehtë, shtoni 1 kupë mjaltë dhe përzieni mirë.
Ruajeni në frigorifer dhe merrni çdo ditë nga luigë për të mos u prekur nga asnjë virozëq përgjatë gjithë vitit.
Më të lexuarat


E thonë ekspertët! Gratë duhet të bëjnë deri në shtatë ekografi gjatë shtatzënisë, ja përse

I dinit këto? Njihuni me të mirat e panjohura të mjaltit të papërpunuar

Para apo pas mëngjesit? Zbulojeni tani, ja kur është koha e duhur për t’i larë dhëmbët

KUJDES! Këto janë disa nga ushqimet që na “shkatërrojnë” dhëmbët, flasin ekspertët

Vjen zbulimi më i ri! Testi i gjakut mund të zbulojë sëmundjen e Alzheimerit vite përpara diagnozës

Si ndikon në artrit? Moti i ftohtë dhe i lagësht, ja çfarë mund të bëni

KUJDES! Keto janë shenjat që ju paralajmërojnë se bakteret e këqija në zorrë po shtohen frikshëm

Kujdes, këto shenja tregojnë se nuk ushqeheni si duhet, ekspertët dalin me këshillat e rëndësishme

Pse ndodh të teshtini 3 herë rresht dhe a është shqetësuses? Flasin shkencëtarët

Diabeti tek të rinjtë/ Kujdes, këto janë simptomat e hershme për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm
