BREAKING NEWS

Si asnjëherë më parë, publikohen shifrat e fundit të Covid-19

Si asnjëherë më parë, publikohen shifrat e fundit të
x
BREAKING NEWS

Vjen lajmi i mirë! Mund të shkoni vetëm me pasaportë, një tjetër shtet evropian heq të gjitha kufizimet me Shqipërinë duke filluar nga nesër

Vjen lajmi i mirë! Mund të shkoni vetëm me pasaportë,
x
BREAKING NEWS

KQZ jep lajmin e keq për Lulzim Bashën dhe Monika Kryemadhin

KQZ jep lajmin e keq për Lulzim Bashën dhe Monika Kryemadhin
x
BREAKING NEWS

Zgjedhjet/ Gjykata Kushtetuese i jep goditjen e fortë Qeverisë

Zgjedhjet/ Gjykata Kushtetuese i jep goditjen e fortë Qeverisë
x
BREAKING NEWS

“Boll më me shtirje”/ Ambasadorja Yuri Kim flet me tone të ashpra dhe jep ultimatumin e prerë: Çoni përpara Reformën në Drejtësi! Nëse s’tregoni guxim...

“Boll më me shtirje”/ Ambasadorja Yuri Kim flet me tone të
x
BREAKING NEWS

Debat për temat e nxehta që po zhvillohen me dyer të mbyllura/ Pritet vendimi për zgjedhjet lokale të 2019, përfaqësuesja e qeverisë kërkon pezullimin e çështjes. Cili është verdikti i Gjykatës Kushtetuese?

Debat për temat e nxehta që po zhvillohen me dyer të mbyllura/
x
BREAKING NEWS

Çfarë pritet të shqyrtohet/ Mblidhet me urgjencë Gjykata Kushtetuese, a do të rrëzohen zgjedhjet lokale të 30 qershorit 2019 dhe a do të ketë zgjedhje të parakohshme?

Çfarë pritet të shqyrtohet/ Mblidhet me urgjencë Gjykata
x
BREAKING NEWS

Kur do arrestohen 'peshqit e mëdhenj'? SHBA paralajmëron ndryshimin e MADH në Shqipëri

Kur do arrestohen 'peshqit e mëdhenj'? SHBA paralajmëron
x

Shëndeti

Mishi i pulës ka viza të bardha kur e blini? Ekspertët japin informacionet që duhet t’i dimë të gjithë

Mishi i pulës ka viza të bardha kur e blini? Ekspertët japin

Shqiptarët po konsumojnë mish pule më shumë se ndonjëherë më parë, sepse është burimi më ekonomik dhe më i përballueshëm në treg i proteinave.

Dhe ndërsa pulat janë kthyer në një burim popullor ushqimi, nuk duhet të vijë asnjë surprizë që fermerët duhet të nxjerrin në treg produkte pule me shpejtësi rekord.

Në Shqipëri pjesa më e madhe e mishit të pulës vjen nga importi, pasi oferta vendase nuk e përballon dot kërkesën e konsumatorëve.

Por ka një efekt anësor!

Mishi i gjoksit të pulës është zakonisht me një ngjyrë rozë lehtësisht të tejdukshme.

Por nëse i keni kushtuar vëmendje gjokseve të mishit të pulës që blini në treg, sidomos atij të importuar, atëherë do të keni vërejtur disa vija të bardha në sipërfaqe.

Këto vija të bardha janë tregues i një çrregullimi anormal të muskujve të pulave të quajtur “vizat e bardha”

Nuk ekzistojnë studime që të tregojnë se një mish i tillë pule është i dëmshëm për konsumim. Por një anomali e tillë tregon për kushtet në të cilat janë rritur pulat.

Çrregullimi i Vizave të Bardha dëmton cilësinë e mishit në masën mbi 200%.

Sipas një studimi të botuar në Revistën Italiane të Shkencave të Kafshëve kjo ndosh pasi rritet përmbajtja e yndyrnave të dëmshme. Shikoni fotot AgroWeb në fund të lajmit për dallimet.

Ajo që po haset gjithnjë e më shumë tek prodhuesit e pulave të importit është fakti që pulat duhet të rriten sa më shumë dhe sa më shpejt.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, pulat nisen për në treg kur arrijnë një mesatare peshe prej mbi 2,5 kg që e arrijnë në vetëm 47 ditë.

Jo më larg se disa dekada më parë, do të duheshin 70 ditë që pulat të arrinin gjysmën e asaj peshe.

Pse po ndodh? Kërkesa në rritje për pula është përgjegjësja e kësaj situate. Qendrat kërkimore raportojnë se konsumi mesatar i pulave është rritur disa herë më tepër krahasuar me vitet 70.

Çfarë mund të bëjnë konsumatorët për të? Zgjidhja është relativisht e lehtë: Kontrolloni mishin para se të blini atë. Vizat e bardha janë të lehta për t’u dalluar dhe për t’u shmangur nga konsumatorët./AgroWeb.org