
Deputeti i PS Bujar Çela paralajmëron arrestimin e Sali Berishës, ja kush është bashkëpunëtori i ngushtë me 3 dosje në SPAK që mund të hapë “Kutinë e Pandorës” për ish-kryeministrin

Ilir Meta i sëmurë, ish-presidenti përgatitet për ditët e zeza në SPAK, ja strategjia që po ndjek për të shpëtuar nga arresti me burg

Berisha paralajmëron trazira, rezistencë dhe protesta pa mbarim deri në rrëzimin e qeverisë, kreu i “Foltores” shton kërcënimet ndaj SPAK

Edi Rama bashkëpunoi me Sali Berishën për pronat e Malltezit, “Zëri i Amerikës” zbardh skenarin si kryeministri i dha miliona euro pasuri dhëndrit të kreut të “Foltores”

Ylli Meçe e cilëson Ballin Kombëtar organizatë tradhtarësh dhe zbardh skandalet e ballistëve, ja mesazhi për Alimadhin dhe faktet që tregojnë se partizanët çliruan Shqipërinë nga nazistët e fashistët

Edi Rama feston 28 Nëntorin si avokat i Vuçiçit dhe armik i pamëshirshëm i Luftës Antifashiste Nacional Çlirimtare

Kaosi me pronat, Myrshit Vorpsi akuzon qeverinë se po masakron pronarët dhe tregon çfarë fshihet pas indeksimit, shoqata paralajmëron padi në Gjykatën Kushtetuese

Nga rritja e pagave për mjekët, tek investimet e reja, prioritetet e ministres Koçiu për Shëndetësinë dhe Mbrojtjen Sociale

Mos i qëroni kurrë mollët, këto janë përfitimet shëndetësore që merrni prej lëkurës së tyre

Shkruar nga SOT.COM.AL 20 Shtator 2023

Një mollë është një nga frutat më të shijshme dhe është vërtetuar shkencërisht se lëvorja e saj përmban më shumë vitamina. Për këtë arsye rekomandohet që molla të mos qërohet, por të hahet me lëkurë.
Pjesa më e madhe e fibrave është në lëvore
Një mollë e mesme përmban 4.4 gram fibra. Pa lëvoren mbeten vetëm 2.1 gram, që nuk mjafton për ta quajtur mollën “burim të mirë fibrash”.
Është plot me vitamina
Një mollë me lëkurë ka 8.4 miligramë vitaminë C dhe 98 njësi ndërkombëtare (IU) vitaminë A. Pa lëvoren, mbeten vetëm 6,4 miligramë vitaminë C dhe 61 IU vitaminë A.
Lehtëson problemet e frymëmarrjes
Por vetëm nëse e hani me lëkurë. Një përbërës që ndikon në frymëmarrje quhet quercetin dhe gjendet kryesisht në lëkurën e mollëve. Një studim zbuloi se njerëzit që hanin pesë ose më shumë mollë në javë kishin funksion më të mirë të mushkërive falë efektit të kuercetinës.
Quercetina gjithashtu ndikon në kujtesën
Një studim i kryer gati dy dekada më parë tregoi se si antioksidanti lufton dëmtimin e indeve të trurit që lidhen me sëmundjen e Alzheimerit dhe probleme të tjera degjenerative.
Ruan një figurë të hollë
Acidi ursolik (një përbërës në lëvoren e mollës) ndihmon në ndërtimin e muskujve dhe djegien e kalorive. Një mollë me lëkurë në ditë redukton rrezikun e obeziteti.
Më të lexuarat


Pse nuk duhet t’i injoroni dhimbjet e vazhdueshme të barkut, ja sëmundjet nga të cilat mund të vuani

Nga mishi te bizelet, këto shtatë ushqime që mund t’i ruani në ngrirje pa iu dalë shija

Çfarë duhet të hani për të shmangur gripin dhe ftohjen këtë periudhë virozash

Antibiotikët pa recetë, OBSH ngre alarmin : 30% e popullsisë në Europë i marrin pa kriter, kërcënim për jetën

Përmbajnë sheqerna natyralë, ja lista e frutave që kanë më shumë kalori

E dinit? Gjethet e hurmave ilaç për kocka dhe zemër të fortë, ja si ta konsumoni

Njihuni me pesë simptomat e zakonshme të tretjes që mund të lidhen me ankthin

Çfarë na duhet për të jetuar deri në 100 vjeç? E zbulon studimi i ADN-së

Vuani nga dhimbja e kockave? Ja si t’i 'mbijetoni' dimrit me vitaminën D

Keni dhimbje koke nga pirja e verës së kuqe? Studimi zbulon arsyen
