Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Pesë arsye pse duhet ta përdorni më shpesh koprën në vaktet tuaja

Postuar: 24/09/2018 - 19:58

Fijet e holla të koprës kombinohen shumë mirë në gatime.Këto fije plot aromë të veçantë ofrojnë një larmi vlerash shëndetësore si për trurin ashtu edhe për trupin.Në fakt, e gjithë barishtja që nga rrënja e deri tek farat ofron jashtëzakonisht shumë vlera për shëndetin e njeriut.

Së fundmi, kopra po shfrytëzohet edhe nga industria kozmetike për prodhimin e sapunëve, parfumeve, detergjentëve, kremërave dhe solucioneve.Fijet e holla të koprës përmbajnë kalçium, mangan, hekur, e antioksidantë të cilët luftojnë inflamacionin dhe e mbrojnë trupin nga virozat.
 
Lexoni më poshtë vlerat e renditura:
 
Kundër Depresionit
Depresioni është një problem madhor për shëndetin e të rriturve dhe adoleshentëve.
 
Fijet e koprës përbëjnë një kurë natyrale kundër depresionit.
 
Konsumi i tyre në gatim apo si çaj nuk shoqërohet me efekte anësore, falë pasurisë së madhe të fitoushqyesve dhe antioksidantëve.
 
Ulja E Kolesterolit
Konsumi i koprës dhe ekstrakti  i të gjithë barishtes ka aftësi të jashtëzakonshme për uljen e kolesterolit.
 
Për më tepër, ato përmirësojnë profilin e lipideve, glukozës në gjak dhe enzimat e mëlçisë.
 
Burim Energjie
Acidet yndyrore janë burim kryesor i energjisë.
 
Vaji esencial i koprës njihet si një burim i mirë i energjisë por edhe ndihmës për tretjen dhe metabolizmin.
 
Konsumi i rregullt i koprës ju ndihmon të përthithni shumë amino acide të dobishme.
 
Kundër Mikrobeve
Ekstraktet e koprës janë efikasë në shkatërrimin e baktereve, mykut dhe mikrobeve që dëmtojnë shëndetin e njeriut.
 
Këto vlera përfitohen duke konsumuar koprën rregullisht.
 
Radikalet E Lira
Përbërësit e koprës ndihmojnë molekulat e antioksidantëve të ngjiten me ato të oksiduara që shkaktojnë dëm në trup.
 
Në këtë mënyrë, antioksidantët pengojnë dëmtimet e shkaktuara prej radikaleve të lira.
 
Si Të Përgatisni Çaji E Koprës
Për këtë çaj ju mund të përdorni ose farat e bimës ose gjethet, por duke qenë se farat janë më të pasura në ushqyes dhe vlera, kjo recetë rekomandohet për përdorimin e farave.
 
Mbushni çajnikun me 250 ml ujë dhe pasi të ketë marrë valë hidhni katër lugë çaji me fara ose gjethe kopre. Hiqeni çajnikun nga zjarri dhe lërini farat ose gjethet e përdorura të lëshojnë mirësinë e tyre për 10 minuta.
 
Filtrojeni dhe pijeni duke e ëmbëlsuar me pak mjaltë.
 
Ky çaj rekomandohet të pijet tre herë në ditë, mundësisht pas vakteve.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 14/02/2019 - 20:24

Ushqimi pikant është i preferuar për shumë persona
 

Postuar: 14/02/2019 - 20:18

Rukola është një fabrikë me vlera ushqyese fantastike falë pranisë së kripërave minerale duke për

Postuar: 14/02/2019 - 19:56

 Hurmat e arabisë përmbajnë disa lloje sheqernash të cilat nuk kanë nevojë të treten pasi pë

Postuar: 14/02/2019 - 14:12

A e keni përjetuar ndonjëherë ndjesinë sikur zemra do t’ju dalë nga kraharori?

Postuar: 14/02/2019 - 13:46

Aloe Vera është quajtur prej shekujsh ‘bima e mrekullisë.’

Postuar: 14/02/2019 - 10:18

Qarkullimi i gjakut pa pengesa është një nga detyrat më të rëndësishme që ka trupi i njeriut, por

Postuar: 13/02/2019 - 22:54

E njohur për egjiptianët si "bima e pavdekësisë", Aloe Vera është shumë e lehtë të rrit