BREAKING NEWS

Çfarë do të ndodhë nëse BE nuk ‘na hap dyert’? Rama del me mesazhin e fuqishëm: Ballkani Perëndimor ofron shanse për aktorë që s’kanë qëndrim dashamirës, ja sa rrezikon Shqipëria

Çfarë do të ndodhë nëse BE nuk ‘na hap
x

Shëndeti

Publikohet studimi më i fundit që jep të dhëna për pasojën më të rëndë të koronavirusit: Ja çfarë i bën trurit

Publikohet studimi më i fundit që jep të dhëna për

Tanimë dihet që shumë persona, që arrijnë të rikuperohen nga COVID-19  mund të pësojnë dëme të rëndësishme në funksionet mendore dhe në rastet më të rralla mund të vuajnë edhe nga një ulje e ndjeshme e aktivitetit të trurit, e barasvlershme me 10 vite plakje të trurit.

Një studim i udhëhequr nga Adam Hampshire, një mjek i Kolegjit Imperial të Londrës ku u përfshinë 84.000 pacientë ka treguar se kjo gjendje e trurit mund të zgjasë disa muaj, po ajo që studiuesit ende nuk e kanë të qartë është se a është i ri kthyeshëm aktiviteti normal i trurit pas disa kohësh.

Ndikimi i pasojave në efektet konjitive të trurit u vu re tek të gjithë pacientët që nga mosha 20 deri në 70 vjeç.

Problemet që këta persona kishin pësuar ishin mjaft serioze, gjithsesi rezultatet duhet të vërtetohen dhe të mbështeten edhe nga studime të tjera.