Kërko Për

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS

Agjencia e Lajmeve SOT NEWS Lajme nga Shqiperia, Kosova, Rajoni dhe Bota, Politike, Kronike, Aktualitet, Dossier, Kulture, Sport

Sezoni i qershive, disa arsye pse duhet t'i konsumoni më shpesh!

Postuar: 20/06/2018 - 08:26

Jemi ende në sezonin e qershive. Ato janë fruta të freskëta, të shëndetshme dhe të këndshme qoftë edhe për t’i parë. Ndaj rekomandohet që të konsumohen sa më shpesh gjatë kësaj periudhe. Ja cilat janë 6 arsyet përse.

Janë të pasura me antioksidantë

Qershia është një burim i fuqishëm i antioksidantëve dhe anti-inflamatore. Konsumi i qershisë  ngadalëson plakjen dhe shmang sëmundjet kronike, duke përfshirë sëmundjet e zemrës, kancerin, alzheimerin, diabetin dhe obezitetin.

Ju mbron nga diabeti

Efekti anti-inflamator i qershive ndihmon në mbajtjen e trupit tuaj të shëndetshëm, por gjithashtu qershia renditet ndër frutat me indeksin më të ulët glicemik. Kjo do të thotë se nuk rrit nivelet e insulinës në gjakun tuaj, duke ju mbrojtur nga diabeti, ose duke ju ndihmuar ta menaxhoni nëse e keni këtë sëmundje.

Ndihmojnë për gjumë të shëndetshëm

Një studim zbuloi se konsumimi i qershive rrit kohën e gjumit me 24 minuta, si tek meshkujt, ashtu edhe tek femrat.

Japin lehtësim të artritit

Disa studime kanë treguar se konsumi i qershisë është i dobishëm për personat që vuajnë nga osteoartriti. Konsumi i rregullt i qershive mund të ndihmojë në zvogëlimin e dhimbjes.

Ulin nivelin e kolesterolit të keq

Hulumtimet kanë treguar se lëngu i qershisë mund të ndihmojë në uljen e sasisë së kolesterolit të keq. Kjo është shumë e rëndësishme sepse ju mbron nga sëmundjet e zemrës, duke ulur rrezikun me 2 për qind.

Zvogëlojnë dhimbjen pas stërvitjes

Qershitë ju ndihmojnë të mos ndjeni shumë dhimbje dhe gjithashtu ndihmojnë në rimëkëmbjen e muskujve.

Si të maksimizoni përfitimet shëndetësore të qershisë

Një tas me qershi të freskëta kur ato janë në sezonin e tyre do të ishte idealja. Por kjo nuk është mënyra e vetme për të përfituar nga vlerat e tyre ushqyese. Qershitë e thata dhe lëngu i qershive janë gjithashtu shumë të shëndetshme.

 

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Na Beni Like Ne Facebook: 

Lajme nga e njejta kategori

Postuar: 17/02/2019 - 22:56

Konsumimi i përditshëm i vetëm një grami shafran mund të ndikojë në përmirësimin e memories afatshkurtër.
 

Postuar: 17/02/2019 - 22:47

Tani që mësimi në shkolla ka filluar përsëri, është koha e përkryer për të menduar për ushqimet

Postuar: 17/02/2019 - 20:01

Domatet janë të pasura me likopene që ngadalësojnë procesin e plakjes.

Postuar: 16/02/2019 - 23:53

Vaji i ullirit është padiskutim mbreti i tryezës dhe një prej ushqimeve më të rëndësishme të diet

Postuar: 14/02/2019 - 20:24

Ushqimi pikant është i preferuar për shumë persona
 

Postuar: 14/02/2019 - 20:18

Rukola është një fabrikë me vlera ushqyese fantastike falë pranisë së kripërave minerale duke për