BREAKING NEWS

Fatos Klosi: Meta po ndjek lojën e Berishës për shkak të pazareve, nuk kanë çfarë humbin dhe duan kreun e opozitës, pas 11 dhjetorit rrezikohet përplasje

Fatos Klosi: Meta po ndjek lojën e Berishës për shkak të
x
BREAKING NEWS

Kreshnik Spahiu publikon foton e Lulzim Bashës dhe bën komentin e papritur: Në varreza me...

Kreshnik Spahiu publikon foton e Lulzim Bashës dhe bën komentin e
x
BREAKING NEWS

Fatos Tarifa plas “bombën”: Korrupsionin e futi Ilir Meta, 40 për qind e buxhetit shkonte në xhepin e tij, paratë i transportonte me çanta

Fatos Tarifa plas “bombën”: Korrupsionin e futi Ilir Meta, 40
x
BREAKING NEWS

Kryeministri Rama uron 29 nëntorin dhe publikon videon me pamjet fantastike nga përfundimi i projektit gjigant: Do të bëhet një korridor lidhës i rëndësishëm Lindje-Perëndim

Kryeministri Rama uron 29 nëntorin dhe publikon videon me pamjet fantastike
x
BREAKING NEWS

Kush është zv.kryeministri që doli tek përgjimet e Rezart Taçit? Braçe shpërthen i revoltuar dhe “hedh topin” tek Arben Ahmetaj: Unë siguroj dokumentin e plotë dhe në atë datë unë kam qenë vetëm deputet

Kush është zv.kryeministri që doli tek përgjimet e Rezart
x

Shëndeti

Shmangeni me patjetër! Ky ushqim dëmton jashtëzakonisht zemrën

Shmangeni me patjetër! Ky ushqim dëmton jashtëzakonisht

Një studim nga Universiteti McMaster zbuloi një lidhje midis ngrënies së mishit të përpunuar dhe një rreziku më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare.

 Ky informacion vjen nga rezultatet shëndetësore të më shumë se 130 mijë njerëzve nga 21 vende të botës, të cilët u anketuan në lidhje me konsumin e mishit dhe sëmundjet kardiovaskulare.

Pas gjurmimit të pjesëmarrësve për gati një dekadë, studiuesit zbuluan se ngrënia e më shumë se 150 gram mish të përpunuar në javë lidhej me një rrezik 46 përqind më të lartë të sëmundjeve kardiovaskulare dhe 51 përqind më të lartë të vdekjes në krahasim me ata që nuk hanin ushqime të përpunuara.

 Megjithatë, studiuesit zbuluan se konsumimi i moderuar i mishit të papërpunuar kishte një efekt neutral në shëndet.

“Të gjitha të dhënat e disponueshme sugjerojnë se konsumimi i një sasie të moderuar të mishit të papërpunuar si pjesë e një modeli të të ushqyerit të shëndetshëm ndoshta nuk është i dëmshëm,” tha Mahshid Dehghan, një studiues në Institutin Mcaster për Kërkimin e Shëndetit Publik (PHRI) në Universitet.