BREAKING NEWS

“Të gjitha gati brenda vitit 2021”, Rama jep lajmin fantastik

“Të gjitha gati brenda vitit 2021”, Rama jep lajmin fantastik
x

Shëndeti

Virusi ka mbërthyer botën/ Flasin ekspertët, rregulla të thjeshta si të mbani pastër ambientet e shtëpisë, për shmangien e koronavirusit

Virusi ka mbërthyer botën/ Flasin ekspertët, rregulla të

Koronavirusi ka përfshirë gjithë botën, frika dhe paniku është përhapur masivisht. Italia është më e rrezikuar në Evropë, ku numri i viktimave ka shkuar në 12 persona dhe mbi 320 të tjerë që janë infektuar, mes tyre një vajzë 4-vjeçare.

Mediat italiane ka publikuar sërish rregullat më të thjeshta për të mbajtur larg koronavirusin.Rregullat për shmangien e koronavirusit janë referuar asaj liste së publikuar më herët nga Organizata Botërore e Shëndetit.

Ekspertët kanë deklaruar se Coronavirus ka aftësinë të mbetet infektive në sipërfaqet e objekteve në temperaturën e dhomës deri në 9 ditë. Nga ana tjetër, nuk është shumë rezistent dhe lloje të ndryshme të dezinfektuesve janë në gjendje ta shkatërrojnë atë.

OBSH në bashkëpunim me Qendrën Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) dhe Istituto Superiore di Sanità (ISS) ka komunikuar ditët e fundit rregullat që duhen ndjekur për të mbajtur mjediset shtëpiake i pastër i mundshëm, në mënyrë që të kundërvihet një përhapje e mundshme e Coronavirus.

Cilat produkte të përdorin për të dezinfektuar shtëpinë?

Cilat janë produktet që duhet të përdorni për dezinfektimin e shtëpisë?

Dezinfektuesit kimikë që mund të kundërveprojnë ose zhdukin Coronavirus-in e ri (COVID-19) duhet të bazohen në zbardhues / klor, tretës, 70% etanol, acid periferik dhe kloroform. Për të dezinfektuar shtëpinë gjatë kohës kur Koronavirusi është përreth. Prandaj është e rëndësishme të dini se disa dezinfektues duhet të kenë një përqindje të caktuar të përqendrimit për të qenë me të vërtetë efektive.