BREAKING NEWS

Po kalonte rrugën, makina përplas për vdekje të riun shqiptar në Itali dhe largohet menjëherë (Emri)

x

Shëndeti

Vuani nga kolesteroli i lartë? Zbuloni 6 ‘super ushqimet’ për ta ulur sa më shumë nivelin e tij dhe për të zvogëluar rrezikun e sulmit në zemër

Kolesteroli i lartë mund të çojë në sëmundje koronare të zemrës, e cila është shkaku më i madh i sulmeve në zemër. Kolesteroli mund të ulet duke bërë ndryshime dietike, siç është zvogëlimi i yndyrës së ngopur, por duke përfshirë edhe ushqimet e tjera në dietën tuaj. 6 super ushqimet e mëposhtme do ju ndihmojnë më shumë :

•           Ushqime soje. Ushqimet e sojës janë plot me proteina, vitamina dhe minerale, dhe janë me pak yndyrë të ngopur.

•           Arrat. Arrat  janë të pasura me proteina, vitaminë E, magnez dhe kalium, dhe përmbajnë sterole natyrale të bimëve dhe ushqyesve të tjera bimore që ndihmojnë në mbajtjen e trupit të shëndetshëm dhe largimin e sëmundjes.

•           Tërshëra dhe elbi. Tërshëra dhe elbi janë të pasura me një lloj fibre të quajtur beta glucan – që mund të ndihmojë në uljen e kolesterolit. Kur beta glukani konsumohet, ajo formon një xhel që lidhet me kolesterolin dhe bile në zorrë. Kjo ndihmon në kufizimin e sasisë së kolesterolit që absorbohet nga zorrë në gjak.

•           Ushqime me sterole dhe stanole shtesë. Sterols dhe stanolet janë kimikate të bimëve që absorbohen nga zorrët në qarkullimin e gjakut dhe bllokojnë disa kolesterina nga absorbimi.

•           Fruta dhe perime. Fruta dhe PERIMET janë të larta në vitamina dhe minerale dhe kimikate bimore të cilat ju ndihmojnë të qëndroni të shëndetshëm dhe parandaloni sëmundjet. Ato përmbajnë pak ose aspak yndyrë dhe janë gjithashtu të lartë në fibra, disa prej të cilave mund të ndihmojnë në uljen e kolesterolit.

•           Ushqime të pasura me yndyrë të pangopur. Zëvendësoni ushqimet e larta në yndyrna të ngopura me ushqime të larta në yndyra të pangopura, të tilla si vajra bimore, avokado, arra dhe peshk.