BREAKING NEWS

Shqipëria nuk gjen qetësi / Plas arma në Elbasan, ekzekutohet një person në makinë

Shqipëria nuk gjen qetësi / Plas arma në Elbasan, ekzekutohet
x

Sport

Përplasje për KOKSH, Duka i futbollit kërkon shtyrjen e asamblesë, zgjedhjet më 17 prill

Përplasje për KOKSH, Duka i futbollit kërkon shtyrjen e

Të shtunën do të ketë zgjedhje në Komitetin Olimpik Kombëtar Shqiptar. Këto zgjedhje janë të jashtëzakonshme, pasi siç dihet është shkarkuar presidenti i mëparshëm Viron Bezhani dhe asambleja zgjedhore do të zgjedhë jo vetëm presidentin e ri, por edhe organet e reja drejtuese të institucionit olimpik në vend. Por para se të bëhen zgjedhjet kanë nisur përplasjet, që paralajmërojnë “furtunë”. Kjo situatë aspak e mirë duhet lidhur jo vetëm me përplasjet e mëparshme mes sekretarit Stavri Bello dhe presidentit Viron Bezhani, por edhe me ndërhyrjet e palëve që me sa duket kanë mbështetje politike. Gjithsesi, është caktuar 17 prilli si datë për zhvillimin e Asamblesë Zgjedhore të Jashtëzakonshme në KOKSH, por këto zgjedhje nuk i kanë pë,lyer aspak Armando Dukës së futbollit, i cili po mban “flamurin” e kundërshtisë së zhvillimeve në KOKSH, me idenë se nuk janë zbatuar rregullore dhe ligjet dhe se shumë federata nuk kanë pasur njohuri për këto zhvillime e për pasojë zgjedhjet duhet të shtyhen. Kërkesa zyrtare për shtyrjen e zgjedhjeve në KOKSH regjistron kulmin e përplasjes, gjë që tregon se situata mund të ndizet nga momenti në moment.

Letra FSHF-së: Të shtyhen zgjedhjet

Federata Shqiptare e Futbollit, nëpërmjet një shkrese zyrtare të presidentit të saj, Armand Duka, i është drejtuar zyrtarisht KOKSH, ku i shpreh kundërshtimet e saj në lidhje me organizimin e Asamblesë së përgjithshme Zgjedhore të Komitetit Olimpik në 17 prill, duke kërkuar shtyrjen e saj dhe duke dhënë edhe një zgjidhje për situatën e paligjshmërisë në të cilën lundron këto kohë olimpizmi shqiptar. Presidenti i Federatës Armand DUKA, në përgjigjen e tij ndaj një kërkese për shprehje mendimi nga ana e Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar thekson se i ashtuquajturi Komision i Verifikimit dhe Etikës, ligjshmëria e të cilit është duke u shqyrtuar në gjykatë ka marrë kompetencat e vetë asamblesë duke marrë vendime mbi pjesëmarrjen në asamble. Komisioni në fjalë, pak ditë më parë, nëpërmjet një vendimi të paprecedent e skandaloz, përjashtoi plot 23 federata nga Asambleja Zgjedhore e 17 prillit, përfshirë këtu edhe atë të Futbollit. Për këtë arsye institucioni qeverisës i futbollit shqiptar nëpërmjet presidentit Duka, kujton se nëpërmjet vendimeve aspak normale Asambleja Zgjedhore e KOKSH-it rrezikon kuorumin për mbajtjen e saj, edhe pse në janar në pozita të tilla ndaluese zhvilloi në mënyrë të paligjshme asamblenë Statutore. Në këto kushte Federata Shqiptare e Futbollit i propozon KOKSH-it, se duke qenë se rrethanat e kësaj Asambleje Zgjedhore janë dukshëm nën një ndikim politik, dhe çdo vendim ndryshe cenon ligjshmërinë se tyre, rruga më e drejtë është që asambleja e programuar për në 17 prill të shtyhet duke u marrë dhe masat vijuese, në të ardhmen të thërritet një asamble e re, e cila fillimisht të zgjidhë problemin e anëtarësisë së KOKSH, regjistrimin e këtij vendimi në Gjykatën e Rrethit Tiranë sipas ligjit dhe vetëm më pas mund të mbahet Asambleja e Përgjithshme Zgjedhore. Letra zyrtare e Presidentit të Federatës të Futbollit Armand Duka, mbyllet me bindjen se këto janë hapa të domosdoshëm për ti dhënë fund këtij kapitulli të shëmtuar në olimpizmin shqiptar.

Pasojat

Nëse shumica e federatave nuk përfshihen në votime dhe nëse do të ketë pretendime, atëherë në të ardhmen institucioni mund të mbetet peng i përplasjeve vtë vazhdueshme. Gjithsesi, hapat e ndërmarrë së fundmi janë brenda ligjshmërisë, të bazuar në statut dhe kjo i ka bërë organizatorët e zgjedhjeve të kenë qetësinë e duhur për t’i shkuar deri në fund zgjedhjeve dhe normalizimit të situatës. Ndërhyrja e politikës mund të ketë efekte negative dhe kërkesat e vazhdueshme të Dukës së futbollit që këto zgjedhje të shtyhen apo të mos njihen paralajmërojnë një ngërç të ardhshëm në kryeinstitucionin e olimpizmit shqiptar.