BREAKING NEWS

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora

Përballja me Covid-19, ministrja Manastirliu jep lajmin entuziast nga Vlora
x

tech-bota

Facebook ndryshon rregullat e komenteve për të bërë bisedat ‘më me kuptim’

Facebook ndryshon rregullat e komenteve për të bërë bisedat
Rrjeti Facebook ka njoftuar ndryshimin e rregullave sesi komentet publike renditen në faqe, duke thënë se do të rendisë opinionet për të shfaqur atë që rrjeti beson se është “përmbajtje më kuptimplotë”.
 
Renditja e re automatike e komenteve do të nisë për postimet në faqet e figurave publike, organizatave dhe bizneseve me audiencë të gjerë.
 
'Ne gjithmonë punojnë për të siguruar që koha në Facebook të shpenzohet sa më mirë,' tha drejtoresha e produkteve Justine Shen. 
 
'një mënyrë për ta bërë këtë është me anë të renditjes, e cila i jep perparësi bisedave më kuptimplote dhe postimeve më me vend’, tha ajo, pa shpjeguar logjikën e zgjedhjes së komenteve apo sesi ato do të merren në konsideratë, duke marrë parasysh se renditja bëhet në mënyrë automatike nga super-kompjuterët e rrjetit.
 
Për këtë ajo foli për komente që kërkonin publicitet si për shembull “Bej LIKE nëse je Shigjetari!” si dhe përmendi përsëri temën e “shkeljes së standardeve komunitare” e cila sjell dhe bllokimet e llogarive personale në rast ofendimesh ndaj komuniteteve të caktuara, por për të cilën përdoruesit ankohen se keqinterpretohet për penalizime të njëanshme. 

 

When determining whether or not a comment is 'relevant,' Facebook said it will look at things like the type of engagement it receives, whether or not it appears authentic and other details