BREAKING NEWS

Bashkimi Europian nuk e futi Shqipërinë në listën e vendeve për lëvizjen e lirë, mjeku Alimehmeti tregon ‘provat’ pse kjo nuk duhet të ndodhte

Bashkimi Europian nuk e futi Shqipërinë në listën e vendeve
x

Tech

I planifikuar shumë vite më parë, NASA jep detaje interesante për misionin e radhës në Hënë

I planifikuar shumë vite më parë, NASA jep detaje interesante

Misioni i radhës i astronautëve të NASA-s në Hënë, ku do të qëndrojnë për dy javë është parashikuar për në vitin 2024.

Agjencia hapësinore ka përshkruar një projekt të ri të guximshëm për një ulje në hënë shumë shpejt në vitet e ardhme.

Astronautët e ekuipazhit Artemis do të kenë nevojë për disa mjete të nevojshme përmes të cilave mund të gjejnë edhe akullin e ujin në Hënë i cili do të merret më pas për t’u studiuar.

“Ne do të kemi një program shkencor shumë të fortë që nga fillimi,” tha një zyrtar i NASA-s.

Një mision i dytë dhe madje edhe më ambicioz i Artemis, është ky i planifikuar pas disa vitesh i cili bën të qartë se janë marrë plotësisht masat që në misionin e radhës astronautët të qëndrojnë plot 2 javë në të.