BREAKING NEWS

Rëndohet situata, 25 raste të reja me COVID-19 në Shqipëri (Harta)

Rëndohet situata,  25 raste të reja me COVID-19 në Shqipëri
x

Tech

Lajmet e ditës do të përzgjidhen nga një ekip ‘ad hoc’ gazetarësh, Facebook prezanton programin e ri që zhduk 'Fake news-et'

Lajmet e ditës do të përzgjidhen nga një ekip ‘ad

Facebook ka propozuar një program të ri të quajtur ‘Facebook News’, i cili i dedikohet lajmeve dhe qe u jep mundësinë njerëzve që të kenë më shumë kontroll mbi ato që lexojnë, duke qenë në gjendje të zgjedhin vetëm midis përmbajtjeve që konsiderohen se janë me interes për to.

Lajmet e ditës, do të jenë të zgjedhura nga një ekip ad hoc i gazetarëve, të thirrur për të identifikuar dhe dhënë përparësi lajmeve të vërteta.

Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, tha se "Qëllimi i Projektit Blu është të hedh te lexuesi lajme të vërteta që përfshijnë një spektër të gjerë temash të tilla si shkenca, argëtimi dhe politika”. Pas SHBA, projekti do të zbatohet edhe në Europë.