BREAKING NEWS

Rëndohet situata, 25 raste të reja me COVID-19 në Shqipëri (Harta)

Rëndohet situata,  25 raste të reja me COVID-19 në Shqipëri
x

Tech

Pasi Google shkëputi të gjitha lidhjet me Huawei, i vjen “goditja” tjetër e fortë gjigantit kinez të teknologjisë, ja nga kush braktiset

Pasi Google shkëputi të gjitha lidhjet me Huawei, i vjen

Pas kufizimeve të imponuara nga qeveria amerikane, Google ka pezulluar licencat dhe marrëveshjet për produktet e përbashkëta me gjigantin e komunikimeve kineze Huawei. Pas vendimit që mori Trump, kanë ardhur shumë reagimi nga kompanitë më të fuqishme teknologjike.

Gjithashtu Infineon, një prodhues mikroçip gjerman, do të ndërpresë  kontratat e saj të furnizimit me Huawei pas reagimit të Trump, siç bëjnë shumë kompani amerikane, siç vepruan Google, Qualcomm dhe Intel. Akoma lajmi nuk është konfirmuar në mënyrë zyrtare, por raportohet sipas Nikkei Asian Review duke cituar dy burime të brendshme.

Me sa duket, ndërprerja e kontratës nuk ka të bëjë vetëm me kompanitë amerikane, por edhe me kompani të huaja që përdorin një sasi të caktuar të teknologjisë amerikane në prodhimet e tyre.

 Infineon do të ndërmarrë të njëjtin vendim, por e njëjta situatë do të jetë edhe për dy gjigantët e tjerë evropianë në këtë sektor: STMicroelectronics dhe AMS, përkatësisht Italo-Franceze dhe Austriake. Të tre kompanitë,  sipas Reuters, kanë humbur disa pikë përqindje në bursë (rreth 4%) pikërisht për shkak të kësaj situate që po kalon.

Asnjë informacion dhe asnjë konfirmim në rrugë zyrtare nuk kanë dhënë asnjë nga të tre kompanitë. Sipas informacioneve menaxherët e STMicroelectronics do të takohen gjatë javës për të diskutuar mbi situatën në të cilën ndodhen dhe për të dhënë një zgjidhje dhe informacion në rrugë zyrtare.