BREAKING NEWS

The murder of Pjerin Xhuvani, this is what happened today with the trial of Arbë Paplekaj

The murder of Pjerin Xhuvani, this is what happened today with the trial of
x
BREAKING NEWS

"He took them for Vis", new details are revealed from the theft of license plates that sank the soldier of Martinaj

"He took them for Vis", new details are revealed from the theft of
x
BREAKING NEWS

Albania's draft proposal for the Association receives an immediate response from the EU

Albania's draft proposal for the Association receives an immediate response
x
BREAKING NEWS

"Diplomacy has turned into a place of gossip"/ The PD deputy 'stabs' the candidate for ambassador to Israel: I don't see you for this post, your CV...

"Diplomacy has turned into a place of gossip"/ The PD deputy
x
BREAKING NEWS

Helped in the assassination attempt at Fatjon Murat's bar, the Court gives the verdict for Vis Martinaj's soldier

Helped in the assassination attempt at Fatjon Murat's bar, the Court gives
x
BREAKING NEWS

New details from the robbery of the judge's apartment come to light, her husband's denunciation is revealed: We were at work when...

New details from the robbery of the judge's apartment come to light, her
x
BREAKING NEWS

Can it be continued after each defeat, with the argument that the elections were stolen from us? The well-known journalist "closely voiced" Berisha, here is his reaction

Can it be continued after each defeat, with the argument that the elections were
x
BREAKING NEWS

SPAK imprisoned him, Vangjush Dako ends up in the same cell with...

SPAK imprisoned him, Vangjush Dako ends up in the same cell with...
x

Bota

The head of Wagner raises the alarm: Ukraine, more powerful than ever, is preparing for three "deadly" attacks against Russia, here is the secret plan to take Crimea

The head of Wagner raises the alarm: Ukraine, more powerful than ever, is

The Ukrainian military, which has been on the defensive during these months of war, plans to launch a counterattack soon as Russia's offensive power appears to be waning. Ukrainian President Volodymyr Zelensky has said that Europe should increase and speed up supplies of ammunition and weapons, as well as impose additional sanctions against Russia. On Thursday, March 23, addressing the leaders of the European Union, Zelensky said: "If Europe waits, we will have to prepare for years of war." Earlier in the week, during the meeting of the leaders of the EU countries , the plan to send one million artillery shells to Ukraine was approved. The security of the global food market and sanctions against Russia were also discussed. Slovakia reported on March 23 that the first four MiG-29 fighters were delivered to Ukraine, and others will be delivered in the coming weeks. The top commander of Ukraine's ground forces, Oleksandr Syrskyi, informed that after the brutal Russian winter attack, their forces will soon launch a counteroffensive. "Very soon, we will take advantage of this opportunity, as we did in the past with Kievin, Kharkiv, Balakliya and Kupiansk," he said. Many times there has been talk about the spring offensive of Ukraine, which could start soon and change the course of the war.

The plan of Ukraine

The head of the Wagner group, Yevgeny Prigozhin, published a video in which he claims to be aware of the Ukrainian plan, the aim of which is to "deliver three strikes and liberate the territory up to the borders of 1991". At the same time, he emphasizes that Ukraine has sent 200,000 soldiers to Donbas, of which 80,000 are near Bakhmut. "The plans include an occupation of the Belgorod region that would be used in exchange, then the division of the "L/DPR" in two, and finally the liberation of Crimea," Prigozhin points out. "What is the enemy doing? Spring is coming. Earth it is drying, the wind is blowing, the temperature is from 15 to 18 degrees. All this will enable the passage of heavy vehicles through the terrain. The Ukrainians received a large number of different vehicles from NATO, armored vehicles, tanks, leopards everyone is talking about. They prepared 200 thousand reservists. They will concentrate in different places," says Prigozhin, then he explains how they will go to Belgorod and how the border between Belgorod and Kharkiv should be "fortified" to be impenetrable.

Marrja e Krimesë

“Më pas ata do të përpiqen të kalojnë linjën Svatove-Kremin për të arritur në Valujki. Së treti, ata do të përqendrohen në Bakhmut për të sulmuar formacionet ruse, për të demoralizuar forcat dhe për të fituar përparësi dhe pas marrjes së Bakhmutit do të vazhdojnë. Një grup prej 80,000 trupash është përqendruar rreth Bakhmutit. Ata do të lëvizin në disa drejtime në të njëjtën kohë - nga poshtë në Lisi?ansk-Severodonjeck, duke u përpjekur të ndajnë L/DPR në dy pjesë. Pastaj ata do të përqendrohen rreth Dnieper dhe do të shkojnë drejt Zaporizhzhia dhe do të kryejnë disa sulme për të marrë Berdjanskun, Melitopoljen dhe Mariupoljen, duke bllokuar kështu Krimenë. Më pas do të shkojnë te ura e Krimesë dhe do të arrijnë në kufijtë e vitit 1991”, përfundon Prigozhin.

Fuqia e Wagner

Prigozhin dhe grupi i tij mercenar aktualisht po luftojnë në Bakhmut në rajonin Donetsk. Luftimet në zonë kanë zgjatur rreth tetë muaj, duke shkaktuar disa nga betejat më të përgjakshme të luftës. Konflikti brutal ka bërë që Prigozhin të humbasë mijëra trupa. Thuhet se i është ndaluar nga Kremlini të shtojë trupat me më shumë rekrutë të burgosur. Ndryshimi i taktit nga Wagner pason frikën e raportuar brenda Kremlinit se Prigozhin mund të përpiqet të bashkojë mercenarët e tij për t'u kthyer kundër Putinit dhe për të marrë pushtetin në rajonet periferike ruse pas luftës në Ukrainë. Prigozhin ka pretenduar se ka arritur shumë suksese në qytete si Soledar, Popasna dhe Lysychansk, por grupi ka humbur shumë trupa. Ndaj nuk dihet se sa pushtet do të vazhdojnë të kenë njerëzit e Prigozhinit në luftë. Ai ka kërkuar vazhdimisht që Kremlini ta furnizojë me municion, përforcime dhe t’i japë mbështetje të mëtejshme.