BREAKING NEWS

Altin Dumani is threatened by sms, the democratic deputy whitewashes the Rama-Berisha bargains with the criminal amnesty, this is how the corrupt were released and the "coup" that was done to SPAK

Altin Dumani is threatened by sms, the democratic deputy whitewashes the
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha's press is expected to return to the Parliament, from the removal of the salary and any financial benefits, to the burning of the mandate, this is how "non-women" will be taken out of politics

Sali Berisha's press is expected to return to the Parliament, from the
x
BREAKING NEWS

Ervin Karamuço gives the details of the sensational project of London to sink the corrupt high officials, here is who collected the evidence for the British who declared Sali Berisha "non-women", on the "black list" of politicians from the right and fr...

Ervin Karamuço gives the details of the sensational project of London to
x
BREAKING NEWS

Spartak Ngjela reveals the shocking details, the killers who got rid of Azem Hajdar had set out to eliminate Sali Berisha, who has the evidence that will open the "Pandora's Box" for the file of the "century"

Spartak Ngjela reveals the shocking details, the killers who got rid of Azem
x
BREAKING NEWS

The scheme that Edi Rama is following to "seize" SPAK is revealed, constitutionalists and analysts raise the alarm, strong clashes within "Reestablishment"

The scheme that Edi Rama is following to "seize" SPAK is revealed,
x
BREAKING NEWS

He was raped in the middle of the former Block, new details of the attack on Sokol Mêngjesi are revealed, it is suspected that the cause was...

He was raped in the middle of the former Block, new details of the attack on
x
BREAKING NEWS

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian politicians with criminals, Lord Dingeman is coming to Tirana today, training SPAK prosecutors for money laundering and seizing property, here are the "VIP" names at risk, the Briti...

London activates the secret plan to reveal the connections of Albanian
x
BREAKING NEWS

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state gangs led by General Agim Shehu ambushed us at Ura e Dajlani, Spartak Braho remembers the violence of '96 and reveals the conversation inside the car with the high official of the SP

Here's who gave the order to kill Servet Pëllumbi and how the state
x

Bota

Ukraine is "armed to the teeth" by the West, in April the Russian army will launch a counteroffensive, Putin is horrified, this is why German tanks and munitions can make a big turning point in the war

Ukraine is "armed to the teeth" by the West, in April the Russian army

Ukraine's counteroffensive could become a reality between April and May. "It is already planned and in different directions," said Defense Minister Oleksiy Reznikov, who said the timing of the advance would depend on "the most opportune moment" and weather conditions, particularly in Ukraine's dreaded mud. This element is decisive above all for the transportation of weapons. Among them, as Kievi explains, there should be German-made Leopards. "In the spring we have very wet soil. Only certain types of vehicles can be used. I think that the right moment can be around April or May", specified the Ukrainian minister.

Decisive counteroffensive

Rezhnikov's announcement indicates that the possible timing of a counteroffensive, at this stage of the war, especially in the east, could be decisive. Russian forces continued to slowly advance, taking territory and villages from the Ukrainian army. Kiev has resisted the influence of Wagner and units of the Russian regular forces, but the battles are extremely bloody and the losses, although impossible to estimate with precision, have been considerable on both sides. The number of lives lost and the cost of equipment and ammunition weigh as much on the Russian offensive as on the Ukrainian counteroffensive. And that is why they are asking for reinforcements from Kiev and have held back possible advances in late winter.

Help from the West

President Volodymyr Zelensky himself admitted this, who in an interview with the Japanese newspaper Yomiuri Shimbun, described the situation on the eastern front as "difficult", awaiting ammunition and aircraft from the allies. "We are waiting for ammunition from our partners," clarified the Ukrainian head of state. In this regard, Poland has already announced that it will increase the production of ammunition to send to Kiev. Prime Minister Mateusz Morawiecki, in a press conference, encouraged "private companies, state companies, foreign entities to take seriously the challenge of establishing new munitions production plants on Polish territory." French Minister Sebastien Lecornu told Le Figaro newspaper that Paris will double the supply of 155 mm shells to Ukraine.

Frika e Rusisë

E ndërsa Himarët vazhdojnë të godasin rusët, pak ditë më parë ishte nënkryetari i Këshillit të Sigurisë Kombëtare Ruse, Dmitri Medvedev, ai që tha se Shtabi i Përgjithshëm në Moskë ishte në dijeni të kundërsulmimit të ardhshëm.  Ky skenar frikëson Moska sepse betejat në Donbas kanë dobësuar trupat, të cilët kanë nevojë për zëvendësim dhe furnizime. Për më tepër, ardhja e automjeteve perëndimore mund të jetë një provë e madhe për të gjithë: si për njësitë ukrainase ashtu edhe për ato ruse. Tanket “Leopard2” nuk mund të revolucionarizojnë rrjedhën e luftës, por përfaqësojnë një risi dhe janë gjithashtu një mesazh politik. Se si do të përdoren dhe nëse trajnimi ka qenë i mjaftueshëm do të duket në fushë-betejë. Më 25 janar, pas një beteje të gjatë politike të brendshme, qeveria gjermane vendosi dërgimin e shpejtë të dy batalioneve me tanke”Leopard 2″ për Ukrainën. Zakonisht, këto batalione janë të pajisura me 31 tanke secili. Vende të tjera që kanë dërguar tanke të tilla në Ukrainë janë, Polonia, Norvegjia, Kanadaja, Spanja dhe Portugalia. Polonia dorëzoi katër tanket e para të tipit më të vjetër “Leopard 2A4” në Ukrainë në muajin shkurt. Ndërkaq, Shtetet e Bashkuara janë zotuar se do të dërgojnë tanket e fuqishme Abrams. Ekspertët ushtarakë besojnë se tanket “Leopard 2” janë superior kundrejt tankeve të ushtrisë ruse. Një arsye është se ato kanë një sistem armësh të stabilizuar dhe kështu mund të qëllojnë gjatë lëvizjes, ndërsa tanket “T-72”, që përdoren gjerësisht nga forcat e armatosura ruse, duhet të qëndrojnë të palëvizshme për të qëlluar.

 

 

Most read