BREAKING NEWS

Ilir Meta has a luxurious bar in the middle of London, here are the politicians and directors who have served as carriers of his money and the details of his secret business with connections in India where 1 white stone costs 400 euros, Idajet Beqiri r...

Ilir Meta has a luxurious bar in the middle of London, here are the politicians
x
BREAKING NEWS

SPAK investigations cause strong clashes in the dome of PL, here is the list of "VIP" names that risk handcuffs, from falsification of forms, to money laundering, Ilir Meta excludes Monika Kryemadhi and all her supporters at the management level

SPAK investigations cause strong clashes in the dome of PL, here is the list of
x
BREAKING NEWS

Edi Rama warns of a storm of changes in the government, the door to running in the 2025 elections was closed to corrupt officials and those who have open accounts with SPAK, the prime minister challenges the Americans and bursts into attacks and accusa...

Edi Rama warns of a storm of changes in the government, the door to running in
x
BREAKING NEWS

SPAK has entered a "mined" area, sensitive information classified as secret has been stolen, this is how deputies can be blackmailed, in a mafia scheme involving foreign intelligence services, police actions are at risk, Kreshnik Spahiut explodes the "...

SPAK has entered a "mined" area, sensitive information classified as
x
BREAKING NEWS

Romeo Kara: Here is the sensational evidence that justice has discovered for the Meta-Kryemadhi couple, SPAK is nearing the end of the investigation into the money laundering file, the communication of the charge is expected, the arrest of Argita Mallt...

Romeo Kara: Here is the sensational evidence that justice has discovered for the
x
BREAKING NEWS

The den of "non-women" is divided, Ilir Meta attacks Reestablishment and declares the break with Sali Berisha, here are the accusations against the former leader of the DP

The den of "non-women" is divided, Ilir Meta attacks Reestablishment
x
BREAKING NEWS

The Re-establishment with Rilindah market continues, Berisha deepens the attacks on Erion Veliaj, calls for early elections in the Municipality of Tirana, Belind Kelliçi, candidate of "Foltores", Edi Rama with "not even under his sleeve"

The Re-establishment with Rilindah market continues, Berisha deepens the attacks
x
BREAKING NEWS

The son of the former minister of the Democratic Party, a candidate for the Ombudsman, the behind-the-scenes of another Rama-Berisha secret bazaar is revealed, the aim is to attack the Reform of Justice through the "non-woman" man

The son of the former minister of the Democratic Party, a candidate for the
x

Politike

Idajet Beqiri reports to SPAK Ulsi Manjen, a prosecutor and two judges, here are the 3 serious criminal offenses they have committed, details from the file are disclosed, how the "terror of the Italians" is being held in prison without the law 

Idajet Beqiri reports to SPAK Ulsi Manjen, a prosecutor and two judges, here are

Ilir Paja, a notorious exponent of crimes in Italy, known by the nickname 'Ufo' and sentenced to 23 years in prison, after being accused of several serious criminal offenses by the Italian courts, has decided to report to SPAK with the help of the representative of his legal counsel, lawyer Idajet Beqiri, Ulsi Manjen, Minister of Justice, Mr. Endrit Bimi, Prosecutor at the Prosecution Office at the Court of First Instance of General Jurisdiction, Tirana, Mr. Gerd Hoxha, judge at the Court of First Instance of General Jurisdiction, Tirana and Mr. Sokol Binaj, judge of the Criminal College of the Supreme Court, Tirana. In the criminal report available to the "SOT" newspaper, it is requested that the Special Prosecutor's Office carry out investigations against these persons for the commission of serious criminal offenses, such as "Torture", provided for by Article 86 of the Criminal Code; "Abuse of duty", provided by article 248 of the Criminal Code; "Performing arbitrary actions", provided by Article 250 of the Criminal Code; "Not taking measures to stop the illegal situation", provided by Article 251 of the Criminal Code.

Details from the report

According to lawyer Idajet Beqiri, facts, documents, court decisions with all violations of a criminal nature have been presented before SPAK, which according to him should be investigated in a deep and comprehensive manner, as they charge heavy legal responsibility of a criminal nature to the persons who have committed, involved in serious illegal actions, and which have brought very serious consequences to the citizen Ilir Paja. According to the report, "from November 2022 until today, Paja is being held in prison without the law, in open opposition to the Constitution of the Republic of Albania and the European Convention on Human Rights and Freedoms." Idajet Beqiri has listed the facts and claims that measures must be taken for this serious violation of the Constitution of Albania and for this legal barbarism. The lawyer says that Paja has fully served the entire prison term for the criminal offenses committed, now according to him the names that have been taken to SPAK have decided that Paja will once again suffer the same punishment for the same offenses criminal.

The scandal

Sipas kallëzimit thuhet se: “Ministria e Drejtësisë e RSH dhe Prokuroria e Përgjithshme e RSH, nëse Republika e Italisë nuk i njeh dhe nuk i merr aspak në konsideratë vendimet gjyqësore penale të Gjykatave shqiptare, dhe as që i përfill dënimet e kryera në burgjet shqiptare, nuk duhet t’i jepte rrugë  përmes shkresës Nr. 1679/1 prot. OTH, date 05.03.2008 kërkesës së Ministrisë së Drejtësisë së Italisë për procedimin penal Nr. 34416, e vitit 2006 R.G.N.R, por t’i bënte të ditur që të kërkonin ekstradimin e shtetasit Ilir Paja me qëllim që ai të gjykohej dhe të dënohej në Itali, ku të vuante edhe dënimin, por jo që pasi vuan dënimin me burg në Shqipëri për të njëjtat vepra penale, për të njëjtat fakte duke vepruar Gjykata e Krimeve të Rënda qind për qind sa kërkonin autoritetet Italiane në letër porosinë e dërguar pranë Ministrisë së Drejtësisë së Shqipërisë, ky shtetas shqiptar të vuaj rishtas edhe një burgim tjetër të rënda prej 25 vjet burg, për shkak se vendimet gjyqësore të formës së prerë dhe vuajtja e dënimeve me burg në burgjet e Shqipërisë nuk njihen nga Republika e Italisë. Në vendimin nr. 47/2021, date 24.11.2021 te Gjykatës së Asizit Milano, të cilin në kundërligjshmëri të plotë e ka njohur Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë me Vendimin e saj nr. 370 Akti, datë 28.03.2023, pranohet fakti se në datën 06.07.2019 i gjykuari Ilir Paja e ka vuajtur të plotë dënimin e dhënë me burgim prej Gjykatës së Krimeve të Rënda Tiranë.  Në këtë vendim të Italisë arsyetohet se në rastin objekt gjykimi për shtetasin shqiptar Ilir Paja nuk e merr në konsideratë parimin “Ne bis in idem”, në radhë të parë sepse ky parim zbatohet vetëm në kuadrin e vendeve të BE, dhe Shqipëria nuk është anëtare e BE; e dyta sepse në bazë të nenit 10 të Kushtetutës së Republikës së Italisë dhe nenit 11 të Kodit Penal Italian “Nuk përjashtohet rinovimi i vendimit në Itali për të njëjtin fakt”.

Çfarë thonë Gjykatat Italiane

On the other hand, the report states that in the decision of the Italian Court it is emphasized that: "...the balance between the interest of the state and the protection of the individual will be in favor of the first, that is, in favor of the interest of the state, when it comes to the "Ne bis in idem" principle of a foreign citizen... In such conditions, when Italy, if it is an Albanian citizen, looks at the interest of its own country, not the Albanian citizen, when it comes to the application of the principle of the thing judged, the Ministry of Justice of the Republic of Albania, the General Prosecutor's Office of the Republic of Albania and the Courts of Albania, between the interest of the Italian state and the protection of the legitimate interests of the Albanian citizen, who has once served the sentence for the same facts and criminal acts, I must protect the interest of my own citizen, who should not suffer 50 years in prison, once by the Court of Albania, and the other time by the Italian Court, which does not even recognize judicial decisions of the form of of Albania, nor the prisons of Albania where punishments are imposed! Even if citizen Ilir Paja had committed the same criminal offenses against other persons, the sentences would have been combined and the maximum sentence in the combined sentences would have been 25 years in prison, as this was the maximum prison sentence at the time it was tried and convicted this citizen, and it is never 50 years in prison as ordered by all three levels of judgment against this citizen. I appreciate the above and ask you to register the criminal proceedings and carry out the necessary investigative actions against the accused, Hulusi Manja, Minister of Justice, Endrit Bimi, Prosecutor at the Court of First Instance of General Jurisdiction, Tirana, Gerd Hoxha, judge in the Court of First Instance of General Jurisdiction, Tirana, Sokol Binaj, Judge of the Criminal College of the Supreme Court, Tirana, who have committed serious criminal offenses, "Torture", provided by Article 86 of the Criminal Code; Abuse of duty", provided by article 248 of the Criminal Code; "Performing arbitrary actions", provided by article 250 of the Criminal Code; "Failure to take measures to stop the illegal situation", provided by article 251 of the Criminal Code", concludes the criminal complaint.