BREAKING NEWS

Ja “grushti i madh amerikan” në fytyrën e Sali Berishës, Ilir Metës dhe Edi Ramës, SHBA del në krah të Altin Dumanit, kërkon distancim të opozitës nga “non-grata” dhe jep mesazhin e fortë se keqqeverisja e korrupsioni duhen luftuar

Ja “grushti i madh amerikan” në fytyrën e Sali
x
BREAKING NEWS

Ja kontrata në duart e prokurorëve që po i bën “gropën” Ilir Metës dhe Monikës, roli i nënës së Kryemadhit dhe vëllait Drini që mori 360 milionë lekë nga SGS, 2 njerëzit që hapën dosjet e ish-presidentit në SPAK me kallëzimet që bënë nxjerrin faktet t...

Ja kontrata në duart e prokurorëve që po i bën
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta akuzon televizionin e Zenit se ka marrë urdhër t’i mbyllin dyert, Monika Kryemadhi sulmon bashkëshortin si shërbëtor të Edi Ramës

Ilir Meta akuzon televizionin e Zenit se ka marrë urdhër t’i
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho flet pa “doreza”, ja detajet nga sëmundja e vjetër e Ilir Metës, manovrat e tij me përjashtimin e Monika Kryemadhit dhe prapaskenat e forta që po ndodhin brenda ish-LSI, nga largimi i bashkëpunëtores së tyre të kasafortave, te shkërmoqja ...

Spartak Braho flet pa “doreza”, ja detajet nga sëmundja e
x
BREAKING NEWS

Gjyqtari që i dha PD Sali Berishës para vetingut, ja pasuria e “çmendur” e Agron Zhukrit, si u bë milioner nga gruaja e tij që nuk i justifikon dot të gjitha të ardhurat e saj me pagat dhe aktivitetin privat, zbardhen “flamujt e kuq” në KPK...

Gjyqtari që i dha PD Sali Berishës para vetingut, ja pasuria e
x
BREAKING NEWS

Lajme shumë të mira për pensionistët, ja çfarë po përgatitet me skemën e re të pensioneve, nga indeksimi, kompensimet, ndryshimet në fshat dhe qytet dhe deri tek kontributet për të vetëpunësuarit në bujqësi

Lajme shumë të mira për pensionistët, ja çfarë
x
BREAKING NEWS

Nuk ndalet Ilir Meta, vijon kërcënimet ndaj kreut të SPAK: Do t’i qepem Dumanit brez pas brezi, nëse është trim le të...

Nuk ndalet Ilir Meta, vijon kërcënimet ndaj kreut të SPAK: Do
x
BREAKING NEWS

Ja pse Europa ka mbyllur dyert e arratisjes së Metës dhe Kryemadhit, dosja e tyre e “e zezë” e pastrimit të parave drejt fundit të hetimeve, Altin Dumani dhe Sotir Kllapi po bëjnë gati fletë-arrestet, zbardhen provat dhe dëshmitarët që kanë plasur “bom...

Ja pse Europa ka mbyllur dyert e arratisjes së Metës dhe Kryemadhit,
x

Guzhinë

Do të lëpini gishtat/ Disa këshilla si të gatuani mishin më të shijshëm të pulës që keni provuar ndonjëherë

Do të lëpini gishtat/ Disa këshilla si të gatuani mishin

Mishi i pulës, një nga gatimet më të përdorura dhe të shijshme për çdo tavolinë.

Përtej të mirave shëndetësore që dhuron, ky mish është i njohur për shijen e tij të butë.

Megjithëse ka një mori recetash për gatimin e pulës sërisht gatimi i saj mund të jetë një sfidë e vërtetë.

Gabimet më të zakonshme në gatimin e mishit janë sigurisht pjekja jo e duhur e tij, në shumë raste është i pa pjekur ose i tharë nga nxehtësia.

Më poshtë ju listojmë 5 mënyra se si mund të gatuani në mënyrë perfekte mishin e pulës.

Kofshat e pulës

Nëse jeni të shqetësuar që kofshat e pulës mund të jenë më të thata seç duhet atëhere sigurohuni t’i piqni ato në mënyrën e duhur.

Duke qenë të pasura me dhjamë ato do të jenë gjithnjë të buta, por gjithsesi kujdesuni të mos i piqni më shumë se 30 minuta.

Një mënyrë tjetër është t’i zieni ato pak minuta para se t’i fusni në furrë.

Gjoksi i pulës

Mënyra më e mirë e gatimit të gjoksit të pulës apo filetos është gatimi në furrë.

Metoda më e sigurt është mbështjellja e tyre me letër pjekjeje në mënyrë që pula të arrijë të ruajë lëngjet e veta gjatë gatimit.

Gatimi në tigan

Kjo metodë është e thjeshtë, por kërkon pak durim.

Mjafton të vendosni mishin 15 minuta në një tigan të mbyllur me kapak.

Sigurohuni që kapakun të mos e hapni asnjëherë dhe do të perfitoni mish pule të butë.

Gatimi në furrë

Pula zakonisht rekomandohet të piqet në temperaturën sipër 70 gradë

Kontrollimi i temperaturës bashkë me gjendjen e mishit janë mënyra më e sigurt e gatimit të saj.

Sigurohuni ta piqni pulën në temperaturë të ulët për një kohë më të gjatë se zakonisht në mënyrë që të ngelet e butë.

Kontrollojeni herë pas here derisa të shikoni që mishi  ka marë pamje të artë duke u kujdesur gjithmonue që ketë pak lëng.

Gatimi me qumësht

Kjo është një metodë e mrekullueshme dhe e veçantë e përgatitjes së pulës.

Pjekja e mishit të pulës me limon dhe qumësht jo vetëm do t’i dhurojë asaj një shije fantastike, por edhe butësi.

Përzieni një gjysmë limoni me rreth 50 ml qumësht të mjaftueshme sa për të lyër të gjithë pulën.

Futeni në furrë dhe piqeni në temperaturë të ulët.

Përzierja e limonit me qumështin do të funksionojë edhe si salcë e mrekullueshme shoqëruese./AgroWeb.org