
Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon juristja: PD ka shtrirë këmbët sa ka jorganin

Sulmi ndaj Top Channel/ Artan Hoxha zbardh detaje të reja: Ja mesazhi që donin të përcillnin autorët

Ish-kreu i KQZ-së tregon sekretet e zgjedhjeve: Në fletën e votimit duhet të jetë Lulzim Basha

Gazetari zbardh detaje të reja për autorët e sulmit ndaj Top Channel: Janë ndihmuar nga persona të tjerë

Janë drejt përfundimit, gazetari Hoxha zbërthen dosjet që do të përvëlojnë politikën shqiptare: Shumë shpejt do të ketë lëvizje të forta

Gazetari zbulon detaje nga sulmi ndaj Top CHannel: Ishin 3 atentatorë. Ja lëvizja e autorëve para se të qëllonin

"Diku kërciti dajaku në mbledhje në 1 të natës", Berisha tregon të vërtetat e thirrjes së kandidatëve në SPAK : U zgjodhën nga padrino i mafies më të fuqishme në Europë

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas mesnate: Ka lidhje me...

Do të lëpini gishtat/ Disa këshilla si të gatuani mishin më të shijshëm të pulës që keni provuar ndonjëherë

Shkruar nga SOT.COM.AL 13 Korrik 2020

Mishi i pulës, një nga gatimet më të përdorura dhe të shijshme për çdo tavolinë.
Përtej të mirave shëndetësore që dhuron, ky mish është i njohur për shijen e tij të butë.
Megjithëse ka një mori recetash për gatimin e pulës sërisht gatimi i saj mund të jetë një sfidë e vërtetë.
Gabimet më të zakonshme në gatimin e mishit janë sigurisht pjekja jo e duhur e tij, në shumë raste është i pa pjekur ose i tharë nga nxehtësia.
Më poshtë ju listojmë 5 mënyra se si mund të gatuani në mënyrë perfekte mishin e pulës.
Kofshat e pulës
Nëse jeni të shqetësuar që kofshat e pulës mund të jenë më të thata seç duhet atëhere sigurohuni t’i piqni ato në mënyrën e duhur.
Duke qenë të pasura me dhjamë ato do të jenë gjithnjë të buta, por gjithsesi kujdesuni të mos i piqni më shumë se 30 minuta.
Një mënyrë tjetër është t’i zieni ato pak minuta para se t’i fusni në furrë.
Gjoksi i pulës
Mënyra më e mirë e gatimit të gjoksit të pulës apo filetos është gatimi në furrë.
Metoda më e sigurt është mbështjellja e tyre me letër pjekjeje në mënyrë që pula të arrijë të ruajë lëngjet e veta gjatë gatimit.
Gatimi në tigan
Kjo metodë është e thjeshtë, por kërkon pak durim.
Mjafton të vendosni mishin 15 minuta në një tigan të mbyllur me kapak.
Sigurohuni që kapakun të mos e hapni asnjëherë dhe do të perfitoni mish pule të butë.
Gatimi në furrë
Pula zakonisht rekomandohet të piqet në temperaturën sipër 70 gradë
Kontrollimi i temperaturës bashkë me gjendjen e mishit janë mënyra më e sigurt e gatimit të saj.
Sigurohuni ta piqni pulën në temperaturë të ulët për një kohë më të gjatë se zakonisht në mënyrë që të ngelet e butë.
Kontrollojeni herë pas here derisa të shikoni që mishi ka marë pamje të artë duke u kujdesur gjithmonue që ketë pak lëng.
Gatimi me qumësht
Kjo është një metodë e mrekullueshme dhe e veçantë e përgatitjes së pulës.
Pjekja e mishit të pulës me limon dhe qumësht jo vetëm do t’i dhurojë asaj një shije fantastike, por edhe butësi.
Përzieni një gjysmë limoni me rreth 50 ml qumësht të mjaftueshme sa për të lyër të gjithë pulën.
Futeni në furrë dhe piqeni në temperaturë të ulët.
Përzierja e limonit me qumështin do të funksionojë edhe si salcë e mrekullueshme shoqëruese./AgroWeb.org
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
