BREAKING NEWS

Ilir Meta plas bombën: Basha ka bërë dopio lojë me marrëveshjen e detit me Greqinë

Ilir Meta plas bombën: Basha ka bërë dopio lojë me
x
BREAKING NEWS

Basha flet për përjashtimin e Berishës: Një vendim i pashmangshëm për dy arsye të rëndësishme

Basha flet për përjashtimin e Berishës: Një vendim i
x
BREAKING NEWS

30 qershori legjitim, Meta: Vendimin për zgjedhjet në 6 bashki do ta jap kur të...

30 qershori legjitim, Meta: Vendimin për zgjedhjet në 6 bashki do ta
x
BREAKING NEWS

Blendi Gonxhe del me njoftimin e rëndësishëm: Para 31 dhjetorit duhet të dorëzoni këto dokumente

Blendi Gonxhe del me njoftimin e rëndësishëm: Para 31 dhjetorit
x
BREAKING NEWS

Rama jep lajmin fantastik, zbulon shumën e lekëve bonus për pensionistët për vitet 2022-2024

Rama jep lajmin fantastik, zbulon shumën e lekëve bonus për
x
BREAKING NEWS

Rritet numri i rasteve të reja, Ministria e Shëndetësisë: Në 24 orët e fundit ka humbur jetën 3 qytetarë në Shqipëri

Rritet numri i rasteve të reja, Ministria e Shëndetësisë:
x
BREAKING NEWS

Detaje të reja nga ekzekutimi i Pashko Ujkës/ 30 mijë euro u bënë shkak, si e vrau 20-vjeçari ish-deputetin, cili ishte roli i bashkëpunëtorit në atentat

Detaje të reja nga ekzekutimi i Pashko Ujkës/ 30 mijë euro u
x
BREAKING NEWS

Mbyllen hetimet, SPAK i jep goditjen e fundit Enkelejda Hoxhës dhe Aldo Tabakut, zbardhet vendimi

Mbyllen hetimet, SPAK i jep goditjen e fundit Enkelejda Hoxhës dhe Aldo
x

Guzhinë

Do të lëpini gishtat/ Disa këshilla si të gatuani mishin më të shijshëm të pulës që keni provuar ndonjëherë

Do të lëpini gishtat/ Disa këshilla si të gatuani mishin

Mishi i pulës, një nga gatimet më të përdorura dhe të shijshme për çdo tavolinë.

Përtej të mirave shëndetësore që dhuron, ky mish është i njohur për shijen e tij të butë.

Megjithëse ka një mori recetash për gatimin e pulës sërisht gatimi i saj mund të jetë një sfidë e vërtetë.

Gabimet më të zakonshme në gatimin e mishit janë sigurisht pjekja jo e duhur e tij, në shumë raste është i pa pjekur ose i tharë nga nxehtësia.

Më poshtë ju listojmë 5 mënyra se si mund të gatuani në mënyrë perfekte mishin e pulës.

Kofshat e pulës

Nëse jeni të shqetësuar që kofshat e pulës mund të jenë më të thata seç duhet atëhere sigurohuni t’i piqni ato në mënyrën e duhur.

Duke qenë të pasura me dhjamë ato do të jenë gjithnjë të buta, por gjithsesi kujdesuni të mos i piqni më shumë se 30 minuta.

Një mënyrë tjetër është t’i zieni ato pak minuta para se t’i fusni në furrë.

Gjoksi i pulës

Mënyra më e mirë e gatimit të gjoksit të pulës apo filetos është gatimi në furrë.

Metoda më e sigurt është mbështjellja e tyre me letër pjekjeje në mënyrë që pula të arrijë të ruajë lëngjet e veta gjatë gatimit.

Gatimi në tigan

Kjo metodë është e thjeshtë, por kërkon pak durim.

Mjafton të vendosni mishin 15 minuta në një tigan të mbyllur me kapak.

Sigurohuni që kapakun të mos e hapni asnjëherë dhe do të perfitoni mish pule të butë.

Gatimi në furrë

Pula zakonisht rekomandohet të piqet në temperaturën sipër 70 gradë

Kontrollimi i temperaturës bashkë me gjendjen e mishit janë mënyra më e sigurt e gatimit të saj.

Sigurohuni ta piqni pulën në temperaturë të ulët për një kohë më të gjatë se zakonisht në mënyrë që të ngelet e butë.

Kontrollojeni herë pas here derisa të shikoni që mishi  ka marë pamje të artë duke u kujdesur gjithmonue që ketë pak lëng.

Gatimi me qumësht

Kjo është një metodë e mrekullueshme dhe e veçantë e përgatitjes së pulës.

Pjekja e mishit të pulës me limon dhe qumësht jo vetëm do t’i dhurojë asaj një shije fantastike, por edhe butësi.

Përzieni një gjysmë limoni me rreth 50 ml qumësht të mjaftueshme sa për të lyër të gjithë pulën.

Futeni në furrë dhe piqeni në temperaturë të ulët.

Përzierja e limonit me qumështin do të funksionojë edhe si salcë e mrekullueshme shoqëruese./AgroWeb.org