
Nisin arrestimet tek AZHBR, hoteli me 7 yje dhe 2.2 milionë eurot për Mërtirin dhe Zoton, dy skandalet e rënda që do të tronditin Ministrinë e Bujqësisë

Një luftë e re në horizont gati të shpërthejë, anijet luftarake rrethojnë Japoninë, ja lëvizja e Putinit dhe Xi Jinping që po alarmon Tokion

Paralajmërimi “bombë” për Shqipërinë, inteligjenca në Iran paralajmëron trazira në Manëz të Durrësit, ja kërcënimi që vjen nga Teherani

“Më i izoluari”/ Artan Hoxha sjell në vëmendje ngjarjen e bujshme, jep mesazhin: Jeta vazhdon…

“Do vijnë ‘tmerrshëm’”/ Frrok Çupi plas ‘bombën’ për Berishën e Metën dhe bën paralajmërimin e frikshëm: Këta janë betuar!

Ballkani, “fuçia e barutit” që mund ta hedhë në erë Evropën, ja “Dora e Zezë” serbe që nisi Luftën e Parë Botërore

“Renditemi në vendin e shtatë në botë për kultivimin e kanabisit”, eksperti i kriminalistikës jep alarmin: Shqipëria tranziti dhe përpunimi i drogërave të forta, grupet kriminale nuk kanë më interes me...

“Shteti u ngrit në këmbë për atentatin ndaj Tom Doshit”, Klodiana Lala akuzon rëndë politikanët: Kur duan e dërgojnë telefonin e autorit brenda natës në Izrael, vrasjen e Xhuvanit po e...

Njihuni me ushqimin më të konsumuar në të gjithë botën, edhe ne e shijojmë shumë

Shkruar nga SOT.COM.AL 7 Janar 2020

Orizi i pranishëm në qindra varietete në menynë tonë të përditshme dhe shumë i dashur për çdo popull e kontinent mbetetushqimi më i konsumuar në botë.
Përdorimi kulinar i kësaj bime barishtore (Oryza sativa), vërtetohet për herë të parë në Azi, ku tashmë konsumohet që prej 10,000 vjetësh dhe ende mbetetushqimi kryesor për miliarda njerëz.
Pastaj, përmes Greqisë, orizi u përhap gjithashtu në Evropë, duke u vlerësuar për vetitë ushqyese dhe tretshmërinë e lehtë.
Përshtatshmëria ndaj territoreve dhe temperaturave të ndryshme ka siguruar sukses në çdo cep të botës.
Përveç orizit (dhe drithërave), midis ushqimeve më të njohura në mbarë botën, dallohen edhe makaronat dhe pica të cilat janë specialitete të Italisë por preferohen në të 5 kontinentet.
Më të lexuarat


Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë

A duhet ta lajmë orizin para se ta gatuajmë? Ekspertët i japin fund dilemës së amvisave

Një truk i thjeshtë si të pastroni enët nga ushqimi i djegur

Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë: Sfera kokosi vetëm me dy përbërës!

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Truk për gatimin e simiteve të shijshme që do lëpini gishtat: Si t’ia arrini ta bymeni përherë brumin

I keni hedhur gjellës shumë kripë? Ekspertët e kuzhinës iu mësojnë 5 truket që do t’i shpëtojnë nga kjo situatë
