
Ishte në intubim, vjen lajmi i mirë për kompozitorin Limoz Dizdari

Arrihet marrëveshja e parë/ Zgjedhja e Presidentit të ri, mazhoranca bie dakord me propozimin e Alibeajt, ja çfarë u vendos

“Të jep fjalën Taulant Balla, ata e kanë ndarë mendjen”/ Agron Duka jep zgjidhjen e tij për presidentin e ri dhe shkakton të qeshura: Nëse doni 84 vota, 8 veta ua gjej unë, sa i bie 76+8, se mos bëj gabime në matematikë

“Çdo lëvizje është e kontrolluar nga FBI dhe CIA”, Spartak Ngjela parashikon zhvillime ‘bombë’, zbulon çfarë e pret Sali Berishën dhe lëvizjen që do bëjë SHBA para shtatorit: Do jetë shumë e shpejtë

Merret vendimi zyrtar nga Gjykata e Hagës/ Haradinaj dënohet me burg, ja sa vite do vuaj

Nis me debate mbledhja për zgjedhjen e Presidentit të ri, Taulant Balla zbulon vendimin e PS-së për propozimin e Alibeajt: Ne nuk...(VIDEO-LIVE)

ZYRTARE/ GJKKO merr vendimin për Lefter Kokën

KPK ‘djeg’ Enkelejda Kapedanin, jepet vendimi për gjyqtaren e “Tik-Tok-ut” (FOTO)

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Shkruar nga SOT.COM.AL 5 Maj 2022

Lazanja, receta e famshme italiane është bërë mjaft popullore edhe për familjet shqiptare. Sot zonja Florenca Reçi ka treguar si ta përgatisni atë ndryshe, me përbërësin kryesor, gjizën.
Përbërësit:
12 peta lazanjë
1/2 kg mish të grirë
2 thelpinj hudhër të grirë
1/2 lugë çaji me rigon të thatë
kripë dhe piper
450gr gjizë
2 vezë
1/2 filxhani parmixhano të grirë
salcë domatesh
djathë mocarela
vaj ulliri
Përgatitja:
Për tu bërë tava sa më shpejt, kaloni petët e lazanjës në ujë të nxehtë. Vendosni ujin në zjarr i hidhni dhe pak vaj.
Ndërkohë që hedhim mishin e grirë në tigan për tu skuqur me hudhrën e njomë dhe pak kripë.
Në një tas hedhim gjizën (ose rikota) e shtypim me vezët dhe me hudhrën pluhur. E rrihni sa të bëhet kremoze dhe më pas shtoni salcën, erzat (rigon dhe piper sipas dëshirës). Shtojmë në këtë përzierie mocarellan të prerë në kubik.
Kjo salce nuk përzihet me mishin e grirë, por hedhim një shtresë lazanja një shtres mish dhe më pas salcën. Kjo ndiqet deri në shtresën e fundit në tavë.
Shtresën e fundit sigurohuni tya mbuloni me djathë parmigiano. Dhe është gati për ta futur në furrë me 180 gradë për 30-35 minuta.
Më të lexuarat


Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë

A duhet ta lajmë orizin para se ta gatuajmë? Ekspertët i japin fund dilemës së amvisave

Një truk i thjeshtë si të pastroni enët nga ushqimi i djegur

Ëmbëlsira më e shëndetshme që keni ngrënë ndonjëherë: Sfera kokosi vetëm me dy përbërës!

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Truk për gatimin e simiteve të shijshme që do lëpini gishtat: Si t’ia arrini ta bymeni përherë brumin

I keni hedhur gjellës shumë kripë? Ekspertët e kuzhinës iu mësojnë 5 truket që do t’i shpëtojnë nga kjo situatë
