BREAKING NEWS

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas mesnate: Ka lidhje me...

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas
x
BREAKING NEWS

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon analisti dhe tregon arsyen e vërtetë të përçarjes së PD-së

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon
x
BREAKING NEWS

Kolegji Zgjedhor i jep goditjen e radhës Berishës

Kolegji Zgjedhor i jep goditjen e radhës Berishës
x
BREAKING NEWS

Një humbje jete nga COVID-19/ Ministria e Shëndetësisë del me njoftimin e fundit

Një humbje jete nga COVID-19/ Ministria e Shëndetësisë del
x
BREAKING NEWS

Zgjedhjet e 14 majit/ PS prezanton listën për Këshillin Bashkiak të Tiranës (EMRAT)

Zgjedhjet e 14 majit/  PS prezanton listën për Këshillin Bashkiak
x
BREAKING NEWS

Sulmi ndaj Top Channel/ Artan Hoxha publikon pamjet që po bëjnë xhiron e rrjetit: Qetsori nga Vlora nuk e ngatërron kollaj jehonën e frikshme të krismave të kallashnikovit me zhurmën e fishekzjarrëve

Sulmi ndaj Top Channel/ Artan Hoxha publikon pamjet që po bëjnë
x
BREAKING NEWS

Sulmi me kallash ndaj ‘TCh’/ Artan Hoxha publikon FOTO-n e rojes së vrarë: Ishte baba i tre fëmijëve, për një muaj...

Sulmi me kallash ndaj ‘TCh’/ Artan Hoxha publikon FOTO-n e rojes
x
BREAKING NEWS

‘Game Over-i’ i Alibeajt/ Pritet të garojë në 61 bashki, zbulohet se dhe sa kandidatë i mungojnë kryetarit për regjistrim në ditën e fundit në KQZ

‘Game Over-i’ i Alibeajt/ Pritet të garojë në 61
x

Guzhinë

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi

Lazanja, receta e famshme italiane është bërë mjaft popullore edhe për familjet shqiptare. Sot zonja Florenca Reçi ka treguar si ta përgatisni atë ndryshe, me përbërësin kryesor, gjizën.

Përbërësit:
12 peta lazanjë
1/2 kg mish të grirë
2 thelpinj hudhër të grirë
1/2 lugë çaji me rigon të thatë
kripë dhe piper
450gr gjizë
2 vezë
1/2 filxhani parmixhano të grirë
salcë domatesh
djathë mocarela
vaj ulliri

Përgatitja:
Për tu bërë tava sa më shpejt, kaloni petët e lazanjës në ujë të nxehtë. Vendosni ujin në zjarr i hidhni dhe pak vaj.

Ndërkohë që hedhim mishin e grirë në tigan për tu skuqur me hudhrën e njomë dhe pak kripë.

Në një tas hedhim gjizën (ose rikota) e shtypim me vezët dhe me hudhrën pluhur. E rrihni sa të bëhet kremoze dhe më pas shtoni salcën, erzat (rigon dhe piper sipas dëshirës). Shtojmë në këtë përzierie mocarellan të prerë në kubik.

Kjo salce nuk përzihet me mishin e grirë, por hedhim një shtresë lazanja një shtres mish dhe më pas salcën. Kjo ndiqet deri në shtresën e fundit në tavë.

Shtresën e fundit sigurohuni tya mbuloni me djathë parmigiano. Dhe është gati për ta futur në furrë me 180 gradë për 30-35 minuta.