
Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas mesnate: Ka lidhje me...

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon analisti dhe tregon arsyen e vërtetë të përçarjes së PD-së

Kolegji Zgjedhor i jep goditjen e radhës Berishës

Një humbje jete nga COVID-19/ Ministria e Shëndetësisë del me njoftimin e fundit

Zgjedhjet e 14 majit/ PS prezanton listën për Këshillin Bashkiak të Tiranës (EMRAT)

Sulmi ndaj Top Channel/ Artan Hoxha publikon pamjet që po bëjnë xhiron e rrjetit: Qetsori nga Vlora nuk e ngatërron kollaj jehonën e frikshme të krismave të kallashnikovit me zhurmën e fishekzjarrëve

Sulmi me kallash ndaj ‘TCh’/ Artan Hoxha publikon FOTO-n e rojes së vrarë: Ishte baba i tre fëmijëve, për një muaj...

‘Game Over-i’ i Alibeajt/ Pritet të garojë në 61 bashki, zbulohet se dhe sa kandidatë i mungojnë kryetarit për regjistrim në ditën e fundit në KQZ

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Shkruar nga SOT.COM.AL 5 Maj 2022

Lazanja, receta e famshme italiane është bërë mjaft popullore edhe për familjet shqiptare. Sot zonja Florenca Reçi ka treguar si ta përgatisni atë ndryshe, me përbërësin kryesor, gjizën.
Përbërësit:
12 peta lazanjë
1/2 kg mish të grirë
2 thelpinj hudhër të grirë
1/2 lugë çaji me rigon të thatë
kripë dhe piper
450gr gjizë
2 vezë
1/2 filxhani parmixhano të grirë
salcë domatesh
djathë mocarela
vaj ulliri
Përgatitja:
Për tu bërë tava sa më shpejt, kaloni petët e lazanjës në ujë të nxehtë. Vendosni ujin në zjarr i hidhni dhe pak vaj.
Ndërkohë që hedhim mishin e grirë në tigan për tu skuqur me hudhrën e njomë dhe pak kripë.
Në një tas hedhim gjizën (ose rikota) e shtypim me vezët dhe me hudhrën pluhur. E rrihni sa të bëhet kremoze dhe më pas shtoni salcën, erzat (rigon dhe piper sipas dëshirës). Shtojmë në këtë përzierie mocarellan të prerë në kubik.
Kjo salce nuk përzihet me mishin e grirë, por hedhim një shtresë lazanja një shtres mish dhe më pas salcën. Kjo ndiqet deri në shtresën e fundit në tavë.
Shtresën e fundit sigurohuni tya mbuloni me djathë parmigiano. Dhe është gati për ta futur në furrë me 180 gradë për 30-35 minuta.
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
