
“Nga Rinasi do të fluturohet më lirë, ulet tarifa e pasagjerit”, Tirana International Airport jep lajmin fantastik: 100 milionë € investime, ju tregojmë ndryshimet e reja

Vetitë dhe përfitimet e arrës moskat, ja se si mund të përdoret në kuzhinë

Shkruar nga SOT.COM.AL 1 Shkurt 2020

Vetitë dhe përfitimet që mund të merrni nga arra moskat janë të shumta. Ajo stimulon tretjen, heq disa çrregullime si të përzierat, marrje mëndsh dhe është e dobishme kundër diarresë. Sipas mjekësisë popullore, kjo erëz konsiderohet edhe si një afrodiziak i fuqishëm.
Vaji i nxjerrë nga arra moskat është efektiv kundër dhembjeve nevralgjike dhe reumatike. Por, nuk duhet abuzuar me sasinë që përdorni. Kjo arrë, në fakt, nëse konsumohet në doza të larta (për doza më të madha se 5 gramë) shkakton ndryshime të vetëdijes dhe halucinacione.
Kaloritë dhe vlerat ushqyese të arrës moskat janë:
100 gr arrë moskat përmban:
525 kcal
5.84 gr proteina
49.29 gr karbohidrate
28.49 gr sheqerna
36.31 gr yndyrna
16 mg natrium
20.8 gr fibra ushqyese
Përdorimi i arrës moskat në kuzhinë:
Shija e arrës moskat është e rafinuar, e ëmbël, ekzotike dhe pak pikante. Në kuzhinë gjen përdorim në disa ëmbëlsira, në disa lloje salcash, në supa, gatimet e pjekura dhe në purenë e patateve, duke e pasuruar atë me një aromë të veçantë.
Arra moskat është e përkryer për kokteje ekzotike ose për të aromatizuar pijet alkoolike, si verën e ngrohtë.
Ajo është shumë e përhapur në Lindjen e Mesme dhe pasuron shijen e mishit, vezëve dhe djathit.
Në Europë, përdoret gjerësisht në kuzhinën gjermane për perime të tilla si lakër, lulelakër dhe fasule. Në Itali, është shtuar në mbushjet me bazë mishi, djathi ose spinaqi për tortelini, ravioli e kaneloni.
Më të lexuarat


E shëndetshme dhe super e shijshme, kjo është supa fatsjellëse që nuk duhet të mungojë në tryezën tuaj natën e ndërrimit të viteve (RECETA)

Rigjallëron tërësisht organizmin, mësoni si të përgatisni supën më të shijshme që keni provuar ndonjëherë, por edhe me plotë vlera

Kjo është përgatitja e duhur e shërbetit të bakllavasë, sekretet dhe truket që duhet t'i dini me patjetër

Për ju që nuk pëlqeni bakllavanë/ Kjo është receta origjinale e sheqerpares Turke dhe që shikon shumë për festat e fundivitit

Kur është momenti i duhur për të hedhur kripën në gatimet tona? Shefat më të mirë të kuzhinës japin këshillat që duhet t’i dimë të gjithë

Receta në 2 minuta: Muffin me perime

I kemi gatuar gabim gjithë jetën, 4 hapa si të përgatisni makarona "të vërteta"

Doni të gatuani si shef pasticerie, ja ku e keni recetën për ta bërë pandispanjën

Kjo është receta e qofteve më të mira që mund të keni ngrënë ndonjëherë: Përgatiten për 20 minuta jo më tepër

Pulë Ali Pasha, receta e vjetër që mbahet sekret, e sigurt që gjithë familja juaj do të lëpijë gishtat
