
Del sërish teza e provimit 20 minuta pas nisjes, vjen menjëherë reagimi i Evis Kushit

Arrestimi i Vangjush Dakos, zbulohet kur del para gjykatës ish-kryebashkiaku

Arti në zi/ Ndahet nga jeta piktorja e njohur (Emri)

Zbulohen 12 emrat e propozuar nga qeveria për ambasadorë (Lista)

Publikuan sekretet hetimore për arrestimin e Vangjush Dakos, SPAK bën lëvizjen urgjente

Gazetarja e njohur zbardh detaje nga ngjarja në “Don Bosko”, ja kush është Nikoll Sherrniku i arrestuar edhe më parë për vrasje

Ndryshime në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë, ja kush emërohet zëvendësministëri i ri (Emri)

Arrestohet personi 'kyç' në atentatin e bujshëm ndaj rivalit të Ervis Martinaj ku mbeti e vrarë banakierja në "Don Bosko" (emri)

Mos i ndani nga tryeza! E konfirmuar nga shkenca, 2 ushqimet kyçe që parandalojnë mpiksjen e gjakut

Shkruar nga SOT.COM.AL 25 Mars 2023

Mjeku Emir Sokolovi?, kirurg kardiovaskular në Serbi njihet për deklaratat e tij të hapura për shëndetin.
Në faqen e tij në Facebook, ai shpesh ndan këshilla për shëndetin, zakonet e këqija dhe një mënyrë jetese të shëndetshme. Në një nga tekstet e tilla ai foli për efektet e qepëve.
“Disa kërkime shkencore kanë konfirmuar se përbërësit e qepës dhe hudhrës veprojnë kundër mpiksjes së gjakut. Kështu, qepa parandalon koagulimin e trombociteve dhe zgjatjen e mpiksjes dhe përmirëson shpërbërjen”.
Qepët e ziera dhe të freskëta janë gjithashtu efektive – hani ato çdo ditë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse keni sëmundje të zemrës dhe enëve të gjakut, si dhe për këdo që ha ushqime të yndyrshme.
Ushqimi me yndyrë rrit ndjeshëm koagulimin e gjakut dhe zvogëlon tretjen – nëse hani qepë me ushqim të yndyrshëm, efekti i tij zvogëlohet ndjeshëm.
Përveç vitaminave C, E, B6, kromit, kaliumit, flavonoideve, tek qepa gjendet edhe komponimi “Allyl Sulfide”. Ky është përbërësi që i jep qepës të gjitha cilësitë imunologjike.
Ngjashëm me hudhrën, qepët përmbajnë një përbërës të quajtur allin dhe një enzimë të quajtur allinase që janë të ndara molekularisht. Duke copëtuar qelizat e qepës, qelizat ndahen dhe këto dy përbërës përzihen, duke çuar në një substancë të re të quajtur sulfoksid tiopropanol.
Kjo përbërje e sapoformuar rrit vetitë medicinale të qepës, por është gjithashtu përgjegjëse për shkaktimin e lotëve kur pritet.
Sa më e imët të grisni qepën, aq më i madh është prodhimi i këtij përbërësi. Sa më intensive të jetë era, aq më shumë lot do të shkaktojë tek ju dhe aq më shumë përbërës imunitar prodhohet.
Më të lexuarat


Konsumojini sa më shumë, ja vetitë e rralla shëndetësore të boronicave shqiptare

Zbuloni rreziqet që sjell vapa te njerëzit me sëmundje të zemrës

Ky është testi që zbulon 50 lloje të ndryshme të kancerit

E keni ditur më parë? Mësoni mënyrën efikase si të mbroheni prej alergjisë nga dielli

Arsyeja sekrete përse njerëzit hanë mish, zbulohet nga psikologia

"Bie nga froni" veza, këto ushqime kanë më shumë proteina

Këto ushqime kanë më shumë proteina se një vezë

Lajm i mirë nga mjekësia/ Testi i gjakut për 50 lloje kanceri emocionon shkencëtarët, mund të zbulojë sëmundjen në faza të hershme

Mësoni se cilat janë ushqimet që luftojnë aciditetin e lartë në stomak

Kjo është arsyeja pse duhet ta lani orizin para se ta gatuani
