BREAKING NEWS

Here is the "big American punch" in the face of Sali Berisha, Ilir Meta and Edi Rama, the USA comes out on the side of Altin Duman, demands that the opposition distance itself from "non-women" and gives a strong message that misgovernance and corruptio...

Here is the "big American punch" in the face of Sali Berisha, Ilir
x
BREAKING NEWS

Here is the contract in the hands of the prosecutors that is making the "hole" for Ilir Meta and Monika, the role of Kryemadhi's mother and brother Drini who received 360 million ALL from SGS, the 2 people who opened the former president's files in SPA...

Here is the contract in the hands of the prosecutors that is making the
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta accuses Zeni television of having received an order to close its doors, Monika Kryemadhi attacks her husband as a servant of Edi Rama

Ilir Meta accuses Zeni television of having received an order to close its
x
BREAKING NEWS

Spartak Braho speaks without "gloves", here are the details from Ilir Meta's old illness, his maneuvers with the exception of Monika Kryemadhi and the strong behind-the-scenes happening inside the former LSI, from the departure of their safes associate...

Spartak Braho speaks without "gloves", here are the details from Ilir
x
BREAKING NEWS

The judge who gave PD Sali Berisha before the vetting, here is the "crazy" wealth of Agron Zhukri, how he became a millionaire from his wife who cannot justify all her income with salaries and private activity, the "red flags" are revealed ” in KPK

The judge who gave PD Sali Berisha before the vetting, here is the
x
BREAKING NEWS

Very good news for pensioners, here is what is being prepared with the new pension scheme, from indexation, compensations, changes in rural and urban areas to contributions for the self-employed in agriculture

Very good news for pensioners, here is what is being prepared with the new
x
BREAKING NEWS

Ilir Meta does not stop, the threats to the head of SPAK continue: I will sew Duman for generations, if he is brave, let him...

Ilir Meta does not stop, the threats to the head of SPAK continue: I will sew
x
BREAKING NEWS

This is why Europe has closed the doors to the escape of Meta and Kryemadhi, their "black" file of money laundering towards the end of the investigations, Altin Dumani and Sotir Kllapi are preparing the arrest warrants, the evidence and the witnesses w...

This is why Europe has closed the doors to the escape of Meta and Kryemadhi,
x

Opinion / Editorial

 you bastard

 you bastard

In the DITA newspaper dated February 27, 2024, the well-known journalist, Viktor Malaj, among others, writes: "Gangsters have been, are and will be everywhere and at any time, but the density and insolence without shame and so widespread, alarming and harmful of our ordinary and political gangsters knows no examples, except in places where, for a long time, Mafia, crime and chaos make the law". Being in full agreement with this realistic lecture, I would like to add the nickname "bastard" to the above characters mentioned by the author. Especially for two of the politicians who, in the last three decades, have led the state for most of the time, but also for the indelible "traces" they have left and are leaving in the sub-cohesion of the citizens. We are talking about Sali Berisha and Edi Rama, the first a "former" ruler, the second such a "beast". Ordinary and political gangsters, as Malay journalist says, have been and will be in abundance, especially in the bourgeois-capitalist system, while the "bastards" are in a smaller number, but unfortunately cause more damage than the former. Gangsters are born and "affirmed" on the streets, passing from ordinary gangsters to political gangsters.

While the "bastards" have a certain origin, even a pleasant origin, but they degrade along the way, becoming "bastards" of their race. Note: The two characters of our article, Berisha and Rama, if they came from the ranks of citizens condemned and persecuted by the socialist system, simply because of the suffering they have suffered, their behavior and actions as gangsters, tyrants and tyrants, would were somewhat justifiable. But "our charismatic duo" comes from the same social system, where they and their families served with dedication and full conscience. The change of 180 degrees from militants of socialism, to militants of the capitalist system, happened simply because the expression of the people materialized in them, which says: "Growing up, and becoming bastards"! However, between our two "bastards" there are also differences, at least in form. Berisha started as a militant of the time of socialism, so he obediently entered the ranks of the Communist Party (PPSH), where he served with dedication. But with the same passion and dedication, he took a turn, as soon as the system changed its color and direction. In both cases, Berisha was and remained a determined and dedicated militant, because in both social systems, he had a mission. In the first, a mission embraced with obedience, while in the second, a mission imposed by the bosses.

Berisha continues this second "mission" even today, when he has completely left the political game, not to be separated from it as long as he has breath. In fact, if he shoots to change the system again, he will surely put into circulation the already life-saving 180-degree turn. While with Rama, it happened somewhat differently. Bastardism did not come to him by imposition, but evolved and took place from his adolescence until he became a man, deservingly receiving the nickname of "bastard" from his family's origins, initially for "fashion", and in then with full conviction and conscience. Both of these bastard leaders, with their attitudes and actions, will remain in history as the blackest example of the Albanian race: The first, Berisha, as the "Nero" of Albania, while the second, Rama, as its degenerate. Although with different colors and claims, they are basically like two branches of the same tree, the already rotten tree of the capitalist system. Our bastards support each other, because they and their masters know very well that if one falls, the other falls too. This conclusion was confirmed in the most recent visit of the Secretary of State, Blinken. This visit was expected to bring a storm in Albanian politics, but the opposite happened. The great friend from across the Atlantic, left us where it was, like Berisha's "balcony" and Rama's "armchair", even associating the latter with the phrase "excellent leader", similar to "citizen " of Ambassador Arvizu, addressed to Berisha, in the terrible days of January 21, 2011.

Berisha, tashmë është në grahmat e fundit të politikbërjes, por sivëllami i tij, Rama, është ende në lulëzim. Falë ngjyrës rozë që ka mbërthyer këtu e dy dekada më parë, ai tashmë është padron absolut i shumnicës dërmuese të votuesve, të cilët, të tromaksur nga bëmat e Saliut, mbylli sytë dhe vrapojnë mbas Ramiut. Ky i fundit, ndryshe nga Saliu, deklarohet rrallë kundër sistemit socialist, që të mos trembë militantët dhe simpatizantët nostalgjikë e të trullosur, por ama tek veprimet nën rrogoz, është recidivist i pandreqshëm. Jo njëherë i ka evidentuar hapur pikëpamjet dhe veprimet e tij antisocialiste, e madje edhe antikombëtare, por dëgjuesit dhe militantët e partisë së tij, sapo shohin germat PS mbi ngjyrën herë rozë e herë mavi të kostumit apo flamurit, qetësohen dhe ngjishen në rresht pas klanit të tij. Veçoria e Ramës, qëndron në faktin se, edhe kur gafat e tij prej bastardi dalin sheshit, nuk le mënyrë pa provuar për t’i sfumuar ato në maksimum, duke organizuar “Samite”, që gjer tani nuk kanë siguruar asnjë “simite” për interest e vendit të tij. Madje këto ditët e fundit, kur në vendin tonë pati disa aktivitete “pikante”, gafat e Ramës dolën shumë shpejt me “byth në diell”, çka çvlerësuan plotësisht “gjetjet” e tij oratorike. Gjatë vizitës së përbashkët me Sekretarin Blinken tek Piramida e Kryeqytetit, Rama lëshoi këtë ligjëratë mirëseardhjeje për mikun e madh: “Diktatori për të cilin kjo piramidë u ndërtua, sot po rrotullohet në varr. Ai na rriti me urrejtje për ju. Por ne sot ju mirëpresim dhe urojmë një marrëdhënie të gjatë”. Dy tre ditë më vonë, në mbyllje të Samitit të vendeve të Ballkanit Perendimor për mbështetjen e Ukrainës, Rama ynë, me kërkesë të presidentit Zelensky, nënshkroi një marrëveshje për bashkëpunimin e dy vendeve në fushën e prodhimit të armatimeve, sidomos të municioneve të artilerisë.

Presidenti i Ukrainës, me siguri kishte dëgjuar për uzinat e armatimit e të municionit të Shqipërisë, por ndoshta nuk e dinte se ato objekte, “demokracia” shqiptare, e drejtuar prej bastardëve Berisha, Rama e soji i tyre, i ka rrafshuar gjer në themele. Gjatoshi ynë, nuk arriti të përkulej gjer tek veshi Zelinskit të shkurtër, që t’i thoshte se uzinat në fjalë nuk figurojnë më në inventarin e shtetit të tij, ndaj firmosi letrat duke u munduar të fshehë skuqjen e pjesës së fytyrës që nuk ia mbulonte mjekrra alla qemaliste. Batuta që dy – tre ditë përpara lëshoi me Blinkenin, për ‘’rotullimin e diktatorit në varr”, ju faneps realisht si e vërtetë. Tek piramida, nuk pati “rrotullim të diktatorit në varr”, sepse “Diktatori”, as ëndërroi për piramida, e as qëndroi qoftë dhe një sekond tek ajo.

But when our Prime Minister Rama signed the agreement for the production of armaments in the weapons factories, which he had left in his lifetime, already deserted by Rama and his friends, he really turned in his grave, speaking with pain: "How is it is it possible that Kristaq's son, who we had as one of the best skuptors and at the same time in the presidency of the People's Assembly, became a bastard of his family and his country?!" And this depressing question is asked by all those who have known the People's sculptor, Kristaq Rama, feeling pain for his son, who degraded into a bastard of his family and the country that gave birth and raised him. Albanian society has had and will have gangsters, traitors and traitors, from whom we have suffered and will suffer as a people. But the losers and especially the bastards, in addition to the colossal damages in our life and activity, bring us the disfigurement of our national gene. All the more so when we allow these types to appear at the top of the chimney of our guest house.