BREAKING NEWS

The deep division within the DP of the seal, comes the first reaction of the democratic deputy after the resignation

The deep division within the DP of the seal, comes the first reaction of the
x
BREAKING NEWS

Today the claim for Mediu, the Court takes the unexpected decision for the former minister

Today the claim for Mediu, the Court takes the unexpected decision for the
x
BREAKING NEWS

"He met collaborators in Durrës and..."/ Klodiana Lala reveals the last movements of Vangjush Dako shortly before his arrest by SPAK

"He met collaborators in Durrës and..."/ Klodiana Lala reveals
x
BREAKING NEWS

The division of the opposition deepens, Gaz Bardhi is threatened: the paramilitary group is blowing up the DP

The division of the opposition deepens, Gaz Bardhi is threatened: the
x
BREAKING NEWS

Names/Tensions in DP, two MPs resign from the Presidency

Names/Tensions in DP, two MPs resign from the Presidency
x
BREAKING NEWS

SPAK arrests two officials within the Directorate of Prisons

SPAK arrests two officials within the Directorate of Prisons
x
BREAKING NEWS

From the construction of the building without permission in the center of Durrës to the tender worth 22 million ALL, Klodiana Lala discloses the complete file that "sunk" the former mayor Vangjush Dako

From the construction of the building without permission in the center of
x
BREAKING NEWS

Meeting of the Presidency/ The names of the deputies and members who voted for and against the opening of the race for the head of the Democratic Party are cleared.

Meeting of the Presidency/ The names of the deputies and members who voted for
x

Politike

"Doctor, let the boys come home!"/ The MP's strong call for Berisha: Democrats don't want to split

"Doctor, let the boys come home!"/ The MP's strong call for

The deputy of the Democratic Party, Flutura Açka, has posted an old photo with the former prime minister Sali Berisha, where, through a long letter, she asks the democrats to unite in the May 14 elections as their last chance not to be completely divided.

Açka writes on Facebook that the leader who led the right, today is asking the right to represent themselves as left, referring to his coalition with PL, saying that the democrats do not want to be divided, therefore May 14 is his opportunity to unite them.

Doctor, let the boys go home!

From the day I decided to cross the threshold of politics, we haven't had the chance to even meet to say hello or have a coffee. Maybe I should have, but events happened so quickly that many of them played nicely with our patience and impatience. I have even found it very difficult to chew some heavy chews because of the behavior of some of the people in your circle. In the end, I am also from Idhna, I am also Albanian. With this I am not complaining, but I am explaining myself.

When you were suspended (temporarily) from the parliamentary group, it was my first day at work and I didn't know how to think what I think today: that a more gentle solution to the situation could have been found and we wouldn't be where we are today , almost separated.

I have admired your human strength and energy these past months, but not the political words and emotions that have deepened the divide. Not even the mud towards you, the politicians you raised and promoted yourself and for whom you should also have political responsibility if they turned out to be democrats.

Examining from afar, I am convinced that as long as the leadership part around you, humble, do not fear, obey and run to carry out your wishes, or orders, they are good. Otherwise, find a hole to enter.

This is what is happening now: convinced, the politicians around you, some of whom I value very much, have decided not to hurt you, even though they know that you do not guarantee them victory, if only for one very simple reason: a part of the party – small, big to ensure victory – is not with you.

Kështu po ndodh edhe me kandidatët për kryetarë bashkie, shumicës prej tyre ka filluar t’iu kruhet lëkura kur mendojnë se janë kandidatë të së majtës.

Demokratët u vranë, u prenë, u shanë, u lënduan për muaj e muaj mes vedi, vetëm për emrin tuaj. Kjo ju ngarkon me detyrim dhe përgjegjësi, dhe ju kërkon t’ua ktheni me dashuri dhe sillë mirëkuptimi.

Kush është fajtori? E ç’rëndësi ka tani fajtori? Nuk po hyj ta analizoj gjatë se si erdhëm deri këtu, por jam e sigurtë se të gjithë kemi nga pak, a nga shumë, faj.

Tani, në fundin e fundeve shihen vetëm plagët – dhe ato dhembin.

Si do t’i shërojmë ato kur tani na duhet të gjejmë shpëtim tek e majta?! E pra, lideri që udhëhoqi të djathtën, sot po u kërkon të djathtëve të përfaqesohen si të majtë, të bëjnë fushatë si të majtë, të kërkojnë vota majtas për një kinse të djathtë. Mos, Zot, ma keq!

Tani jemi në zgrip. Nëse do të ndahemi tani, varet vetëm prej jush, por ju siguroj se demokratët nuk e duan këtë. Ata që kanë vendosur t’ju ndjekin, do t’ju ndjekin, duke e besuar si shpëtimtar “Mesian e rremë” që është mitizuar mes nesh, fjala e të cilit na rri si gijotinë, inati i të cilit na derdh pikëllim. Kështu do të jemi në dy kampe të ndarë e vetmitarë, për shkak të hendekut që krijuam, për shkak të baltës që hodhën ndaj njëri-tjetrit me fjalor të mbushur me “pengje” e “pengmarrje”.

Ata, “pengmarrësit”, nuk janë zotë të Partisë Demokratike, por vetë demokratët, të gjithë bashkë, edhe ata që tani do të garojnë, për fat të keq, majtas. Ne kemi bërë disa eksperimente të tilla dhe në të gjitha herët kemi dështuar me sukses.

Si ta pengojmë që kjo të mos na ndodhë? Si t’i shpengojmë demokratët e palëve nga ndarja dhe të bëhemi një? Si ta shpëtojmë Partinë Demokratike – emblemën, përkushtimin, gjakimin e demokratëve – nga shkatërrimi që po përgatitet edhe nga ustallarët e majtë? Këto ditë kam ndeshur dhe dëgjuar shumë demokratë që këtë çast e shohin si ndarje përfundimtare të Partisë Demokratike, dhe kanë filluar madje ta pranojnë këtë. Unë ende jo, dhe do të përpiqem që të mbetet jo!

Çfarë do të fitojmë po të shkatërrojmë Partinë Demokratike të gjithë bashkë?

These elections are returning to our Waterloo and the Eden of a regime that is taking the breath away from Albanians.

If you did not allow them to return to their home, there is only one way. The rest of us don't allow ourselves:

Let's not even bump into the Democrats at the base!

Let's not even destroy the Democratic Party!

We must help your candidates to protect the Democratic Party, so that they can always come back from the chaos they entered, perhaps dictated by the situation we are in.

Let the boys go home, doctor! It's the last chance, and it's in your hands.

These words are not mustard after dinner, but my sadness for the Democrats and the right that I love.

So I needed to share it today!