BREAKING NEWS

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon juristja: PD ka shtrirë këmbët sa ka jorganin

Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon
x
BREAKING NEWS

Sulmi ndaj Top Channel/ Artan Hoxha zbardh detaje të reja: Ja mesazhi që donin të përcillnin autorët

Sulmi ndaj Top Channel/ Artan Hoxha zbardh detaje të reja: Ja mesazhi
x
BREAKING NEWS

Ish-kreu i KQZ-së tregon sekretet e zgjedhjeve: Në fletën e votimit duhet të jetë Lulzim Basha

Ish-kreu i KQZ-së tregon sekretet e zgjedhjeve: Në fletën e
x
BREAKING NEWS

Gazetari zbardh detaje të reja për autorët e sulmit ndaj Top Channel: Janë ndihmuar nga persona të tjerë

Gazetari zbardh detaje të reja për autorët e sulmit ndaj Top
x
BREAKING NEWS

Janë drejt përfundimit, gazetari Hoxha zbërthen dosjet që do të përvëlojnë politikën shqiptare: Shumë shpejt do të ketë lëvizje të forta

Janë drejt përfundimit, gazetari Hoxha zbërthen dosjet që do
x
BREAKING NEWS

Gazetari zbulon detaje nga sulmi ndaj Top CHannel: Ishin 3 atentatorë. Ja lëvizja e autorëve para se të qëllonin

Gazetari zbulon detaje nga sulmi ndaj Top CHannel: Ishin 3 atentatorë. Ja
x
BREAKING NEWS

"Diku kërciti dajaku në mbledhje në 1 të natës", Berisha tregon të vërtetat e thirrjes së kandidatëve në SPAK : U zgjodhën nga padrino i mafies më të fuqishme në Europë

"Diku kërciti dajaku në mbledhje në 1 të
x
BREAKING NEWS

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas mesnate: Ka lidhje me...

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas
x

Guzhinë

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo

“Pastel de tres leches” është emri origjinal i trileçes, marrë emrin nga 3 llojet e qumështit që përdoren për t’u krijuar kjo ëmbëlsirë kaq e shijshme. Ende ka shumë vende që janë në konflikt se kush e shpiku i pari trileçen.

Në Shqipëri kjo ëmbëlsirë shijohet si kudo nëpër botë, prandaj vëmendje amvisa është më e lehtë nga sa ju e kishit menduar…

Përbërësit për pandispanjën :

250 gr miell,
400 gr sheqer pluhur,
6 vezë,
5 gr vanilje,
125 ml qumësht lope,
1 lugë kafeje gjalpë,
Pluhur pjekës.

Përbërësit për kremin me qumësht:

350 gr qumësht pluhur,
240 ml qumësht i kondensuar,
240 ml pana për ëmbëlsira,
rum (me dëshirë ose jo).
Përgatitja:

Fillimisht përgatisim kekun. Ngrohim furrën në 180 gradë për 10 minuta. Lyejmë tavën më pak gjalpë dhe miell. Tava duhet të jetë e rrumbullakët me një diametër 23×33 cm. Në një tas rrahim të bardhat e vezëve derisa të formohet një krem i butë.

Shtojmë sheqerin gradualisht dhe vazhdojmë rrahjen derisa formohet një masë kompakte. Shtojmë një të verdhë veze që të formohet një krem i butë. Të njëjtën gjë bëjmë me të verdhat e tjera. Shtojmë dalëngadalë miellin, qumështin dhe pluhurin pjekës. Fillojmë i rrahim me shpejtësi që përbërja të mos humbasë volumin. E vendosim në furrë të piqet për 25 minuta. Krem karamelin mund ta blini të gatshëm që t’ia hidhni sipër trileçes suaj.