BREAKING NEWS

SKANDALI në Qatar/ FIFA nis hetimet ndaj kombëtares serbe, vjen reagimi i ministrit të Jashtëm: Hipokrizi, Kosova pjesë e Serbisë!

SKANDALI në Qatar/ FIFA nis hetimet ndaj kombëtares serbe, vjen
x
BREAKING NEWS

Mbledhja e dy parlamenteve/ Vasili shpjegon pse braktisi seancën e përbashkët: Vëllezërit nga Kosova kanë paguar oligarkët për të ardhur në tokën amë! Ballkani Hapur tradhtia më e madhe

Mbledhja e dy parlamenteve/ Vasili shpjegon pse braktisi seancën e
x
BREAKING NEWS

“Protesta do mbahet para Kryeministrisë”, Berisha i bën thirrjen e fortë Bashkisë dhe e paralajmëron

“Protesta do mbahet para Kryeministrisë”, Berisha i bën
x
BREAKING NEWS

Presidenti Begaj merr vendimin, i jep nënshtetësinë shqiptare këngëtares Dua Lipa

Presidenti Begaj merr vendimin, i jep nënshtetësinë shqiptare
x
BREAKING NEWS

“Bojkotoi” seancën e përbashkët plenare, Berisha zbulon arsyen pse u largua nga parlamenti

“Bojkotoi” seancën e përbashkët plenare, Berisha
x
BREAKING NEWS

Rama merr fjalën në Kuvendin historik Shqipëri-Kosovë, deputetët e PD-së marrin vendimin e papritur! Çfarë ndodhi?

Rama merr fjalën në Kuvendin historik Shqipëri-Kosovë,
x
BREAKING NEWS

“Duhet të jemi më shpesh bashkë!”, mesazhi Albin Kurti ‘thumbon’ Ramën në 110-vjetorin e pavarësisë: Të përfshihemi në çështjet e njëri-tjetrit, por jo për të penguar

“Duhet të jemi më shpesh bashkë!”, mesazhi Albin
x
BREAKING NEWS

Mbledhja e përbashkët të dy kuvendeve, Mediu ngre alarmin dhe bën thirrjen e fortë: Serbia po blen armatime, të ndalojmë menjëherë influencën ruse dhe kineze

Mbledhja e përbashkët të dy kuvendeve, Mediu ngre alarmin dhe
x

Guzhinë

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes

Mishi i pulës përveçse ndër më të shëndetshmit, hyn edhe tek mishrat më të parapëlqyer për shumicën e njerëzve.

Gatuhet dhe konsumohet gjatë gjithë vitit për shkak të shijes së butë dhe të veçantë që ka.

Ndonëse freskia është një faktor kyç në cilësinë dhe vlerat ushqyese tek çdo ushqim, amvisat zgjedhin që ndonjëherë mishrat t’i ruajnë edhe në ngrirje.

Kjo zgjedhje është ideale për ata që duan t’i ruajnë ushqimet e tyre për një kohë më të gjatë

Debati për ngrirjen e mishit dhe vlerat e tij është ende prezent për shkak të rreziqeve që mbart.

Prej kohësh ekspertët rekomandojnë mënyra se si të ruani dhe kujdeseni për ushqimet tuaja në mënyrë që të mos ju ikin vlerat ushqyese.

Njëjtë ndodh edhe me mishin e pulës të cilin AgroWeb.org e trajton në shkrimin e sotëm.

Nëse deri më sot e shkrini mishin tuaj thjeshtë duket e nxjerrë në temperaturë ambienti, kjo metodë është e gabuar.

Më poshtë gjeni të listuara këshillat e AgroWeb.org mbi mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës.

Shkrirja në frigorifer

Sipas ekspertëve të sigurisë ushqimore një ndër mënyrat më të sigurta për shkrirjen e mishit të pulës është brenda në frigorifer.

Konsiderohet si një nga vendet më të sterilizuara dhe të mira për t’a kryer këtë proces.

Mjafton që nga ngrirja ta zbrisni mishin në pjesën e poshtme të frigoriferit tuaj.

Kini parasysh që ta bëni këtë disa orë para se ta gatuani mishin ose edhe një natë më parë.

Në këtë mënyrë bakteret nuk do të zhvillohen dhe rriten brenda mishit tuaj.

Zhytja në ujë

Nëse nuk keni kohë për metodën e mësipërme dhe ju duhet të përgatisni një vakt të shpejtë, ka një tjetër mënyrë.

Nxirreni pulën nga ngrirja dhe futeni në një qese hermetike dhe zhyteni në një enë me ujë të ftohtë.

Lëreni pulën të shkrijë në këtë mënyrë dhe ndërrojani ujin çdo 30 minuta.

Bëni shumë kujdes që uji të mos futet brenda qeses, pasi në këtë mënyrë mund të zhvillohen edhe bakteret tek mishi.

Shkrirja në mikrovalë

Sipas radhës, kjo është edhe mënyra më e shpejtë për kryerjen e këtij procesi menjëherë.

Mjafton ta nxirrni pulën nga ngrirja ta vendosni në një pjatë dhe ta fusni në mikrovalë për rreth 1 minutë.

Ky proces do të arrijë të shkrijë akullin dhe të mbrojë mishin nga bakteret.

Më pas sigurohuni ta gatuani këtë mish menjëherë në mënyrën që ju dëshironi./AgroWeb.org