BREAKING NEWS

Nëse Kryesia vendos të dilni vetëm me emra për këshilltarë, do bëni fushatë me Berishën? Gazment Bardhi habit me përgjigjen

Nëse Kryesia vendos të dilni vetëm me emra për
x
BREAKING NEWS

“Berisha ka qenë i prerë, pati një refuzim për bashkimin”/ Bardhi zbardh prapaskenat nga mbledhjet e PD për 14 majin: Për Tiranën nuk është vetëm Godole dhe Bejko, ka disa emra...

“Berisha ka qenë i prerë, pati një refuzim për
x
BREAKING NEWS

Zgjedhjet e 14 majit/ PS mbledh Kryesinë për të shpallur kandidatët përfundimtarë, shtyhet me dy orë, zbardhet arsyeja

Zgjedhjet e 14 majit/ PS mbledh Kryesinë për të shpallur
x
BREAKING NEWS

Vazhdon ‘lufta’ brenda opozitës/ Alibeaj vetëm me 17 kandidatë në zgjedhje? Ja të gjithë EMRAT e bërë publikë deri më tani

Vazhdon ‘lufta’ brenda opozitës/ Alibeaj vetëm me 17
x
BREAKING NEWS

KQZ merr vendimin e fundit dhe hedh shortin për përcaktimin e subjekteve zgjedhore

KQZ merr vendimin e fundit dhe hedh shortin për përcaktimin e
x
BREAKING NEWS

Arsimimi i qeverisjes Rama, Niko Peleshi ministri më “gdhë” me 13 vite studime për shkollën e lartë, Ogerta Manastirliu dhe Ulsi Manja “magjistarë” të doktoraturave plagjiaturë, Lindita Nikolla mesatare mbi 5, Taulant Balla ka nisur gjimnazin 18 vjeç...

Arsimimi i qeverisjes Rama, Niko Peleshi ministri më
x
BREAKING NEWS

PD e Lulzim Bashës vendos sot për zgjedhjet e 14 majit, ja kush janë 3 kandidat e propozuar për kryetar në Bashkinë e Tiranës

PD e Lulzim Bashës vendos sot për zgjedhjet e 14 majit, ja kush
x
BREAKING NEWS

Ambasadorja Yuri Kim mesazh të fortë Berishës dhe politikës shqiptare: Duam kandidatë të pastër në zgjedhje, boll me shitblerje votash, të korruptuarit janë kërcënim për sigurinë e SHBA

Ambasadorja Yuri Kim mesazh të fortë Berishës dhe politikës
x

Guzhinë

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes

Mishi i pulës përveçse ndër më të shëndetshmit, hyn edhe tek mishrat më të parapëlqyer për shumicën e njerëzve.

Gatuhet dhe konsumohet gjatë gjithë vitit për shkak të shijes së butë dhe të veçantë që ka.

Ndonëse freskia është një faktor kyç në cilësinë dhe vlerat ushqyese tek çdo ushqim, amvisat zgjedhin që ndonjëherë mishrat t’i ruajnë edhe në ngrirje.

Kjo zgjedhje është ideale për ata që duan t’i ruajnë ushqimet e tyre për një kohë më të gjatë

Debati për ngrirjen e mishit dhe vlerat e tij është ende prezent për shkak të rreziqeve që mbart.

Prej kohësh ekspertët rekomandojnë mënyra se si të ruani dhe kujdeseni për ushqimet tuaja në mënyrë që të mos ju ikin vlerat ushqyese.

Njëjtë ndodh edhe me mishin e pulës të cilin AgroWeb.org e trajton në shkrimin e sotëm.

Nëse deri më sot e shkrini mishin tuaj thjeshtë duket e nxjerrë në temperaturë ambienti, kjo metodë është e gabuar.

Më poshtë gjeni të listuara këshillat e AgroWeb.org mbi mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës.

Shkrirja në frigorifer

Sipas ekspertëve të sigurisë ushqimore një ndër mënyrat më të sigurta për shkrirjen e mishit të pulës është brenda në frigorifer.

Konsiderohet si një nga vendet më të sterilizuara dhe të mira për t’a kryer këtë proces.

Mjafton që nga ngrirja ta zbrisni mishin në pjesën e poshtme të frigoriferit tuaj.

Kini parasysh që ta bëni këtë disa orë para se ta gatuani mishin ose edhe një natë më parë.

Në këtë mënyrë bakteret nuk do të zhvillohen dhe rriten brenda mishit tuaj.

Zhytja në ujë

Nëse nuk keni kohë për metodën e mësipërme dhe ju duhet të përgatisni një vakt të shpejtë, ka një tjetër mënyrë.

Nxirreni pulën nga ngrirja dhe futeni në një qese hermetike dhe zhyteni në një enë me ujë të ftohtë.

Lëreni pulën të shkrijë në këtë mënyrë dhe ndërrojani ujin çdo 30 minuta.

Bëni shumë kujdes që uji të mos futet brenda qeses, pasi në këtë mënyrë mund të zhvillohen edhe bakteret tek mishi.

Shkrirja në mikrovalë

Sipas radhës, kjo është edhe mënyra më e shpejtë për kryerjen e këtij procesi menjëherë.

Mjafton ta nxirrni pulën nga ngrirja ta vendosni në një pjatë dhe ta fusni në mikrovalë për rreth 1 minutë.

Ky proces do të arrijë të shkrijë akullin dhe të mbrojë mishin nga bakteret.

Më pas sigurohuni ta gatuani këtë mish menjëherë në mënyrën që ju dëshironi./AgroWeb.org