
Kreu i Shtetit, Bajram Begaj takim ‘kokë më kokë’ me presidentin amerikan Joe Biden në SHBA, çfarë u diskutua

Amerikanët e përzunë me “shkelma” nga politika, Lindita Nikolla e fut Sali Berishën nga dritarja nëpërmjet karremit Bardhi, kryetarja e Kuvendit “kamikaze” anti-SHBA e “Trekëndëshit të Bermudës” dhe ortakërisë së Zenit

SPAK në oborrin e “non gratës”, ja si SHBA i ka qepur dosjen familjes “Berisha”, në skaner pasuritë e fëmijëve, dhëndri, aferat “Partizani”, “CEZ-DIA” dhe “Gërdeci”, zbardhen kabllogramet amerikane

Spartak Ngjela paralajmëron lajme “bombastike”: Ja pse Sali Berisha po sulmon prokuroren ‘e hekurt’ Enkeleda Millonai që po i heton dhëndrin për pastrim parash dhe skema që po ndjek Ilir Meta për të shpëtuar nga prangat e SPAK

Ja të gjitha dhuratat e kryeministrit Rama për oligarkun Samir Manen, si e vendosi të gjithë shtetin në shërbim të bizneseve të tij, nga falja e tokave private dhe shtetërore, tenderët, te pista e helikopterit dhe hangar për avion privat

Kongresi amerikan thellon hetimet për aferën “Rama-McGonigal”, ja si skandali mund të shkaktojë tërmet në Tiranë dhe Uashington, Robert Papa zbardh të rejat e fundit

Përplasjet për kreun e grupit PD, Ambasada Amerikane ia bën të qartë Berishës: Nuk ndryshojmë qëndrim për “non-gratat”, nxisim aktorët të shqyrtojnë me kujdes angazhimet në parti

Miratohet rritja e pensioneve, 767 mijë persona përfitojnë indeksim me 8.6 për qind nga 1 tetori, Ministria e Financave dhe Instituti i Sigurimeve Shoqërore zbardhin detajet

Paskemi vepruar gjithmonë gabim/ 3 mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës

Shkruar nga SOT.COM.AL 26 Qershor 2021

Mishi i pulës përveçse ndër më të shëndetshmit, hyn edhe tek mishrat më të parapëlqyer për shumicën e njerëzve.
Gatuhet dhe konsumohet gjatë gjithë vitit për shkak të shijes së butë dhe të veçantë që ka.
Ndonëse freskia është një faktor kyç në cilësinë dhe vlerat ushqyese tek çdo ushqim, amvisat zgjedhin që ndonjëherë mishrat t’i ruajnë edhe në ngrirje.
Kjo zgjedhje është ideale për ata që duan t’i ruajnë ushqimet e tyre për një kohë më të gjatë
Debati për ngrirjen e mishit dhe vlerat e tij është ende prezent për shkak të rreziqeve që mbart.
Prej kohësh ekspertët rekomandojnë mënyra se si të ruani dhe kujdeseni për ushqimet tuaja në mënyrë që të mos ju ikin vlerat ushqyese.
Njëjtë ndodh edhe me mishin e pulës të cilin AgroWeb.org e trajton në shkrimin e sotëm.
Nëse deri më sot e shkrini mishin tuaj thjeshtë duket e nxjerrë në temperaturë ambienti, kjo metodë është e gabuar.
Më poshtë gjeni të listuara këshillat e AgroWeb.org mbi mënyrat e sakta të shkrirjes së mishit të pulës.
Shkrirja në frigorifer
Sipas ekspertëve të sigurisë ushqimore një ndër mënyrat më të sigurta për shkrirjen e mishit të pulës është brenda në frigorifer.
Konsiderohet si një nga vendet më të sterilizuara dhe të mira për t’a kryer këtë proces.
Mjafton që nga ngrirja ta zbrisni mishin në pjesën e poshtme të frigoriferit tuaj.
Kini parasysh që ta bëni këtë disa orë para se ta gatuani mishin ose edhe një natë më parë.
Në këtë mënyrë bakteret nuk do të zhvillohen dhe rriten brenda mishit tuaj.
Zhytja në ujë
Nëse nuk keni kohë për metodën e mësipërme dhe ju duhet të përgatisni një vakt të shpejtë, ka një tjetër mënyrë.
Nxirreni pulën nga ngrirja dhe futeni në një qese hermetike dhe zhyteni në një enë me ujë të ftohtë.
Lëreni pulën të shkrijë në këtë mënyrë dhe ndërrojani ujin çdo 30 minuta.
Bëni shumë kujdes që uji të mos futet brenda qeses, pasi në këtë mënyrë mund të zhvillohen edhe bakteret tek mishi.
Shkrirja në mikrovalë
Sipas radhës, kjo është edhe mënyra më e shpejtë për kryerjen e këtij procesi menjëherë.
Mjafton ta nxirrni pulën nga ngrirja ta vendosni në një pjatë dhe ta fusni në mikrovalë për rreth 1 minutë.
Ky proces do të arrijë të shkrijë akullin dhe të mbrojë mishin nga bakteret.
Më pas sigurohuni ta gatuani këtë mish menjëherë në mënyrën që ju dëshironi./AgroWeb.org
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
