BREAKING NEWS

Sali Berisha is corrupt, connected to criminal gangs and with characters convicted of drugs and money laundering, involved in affairs with Fazli? and use of power to enrich his children, "non-women" is not removed, London seals his fate the head of the DP

Sali Berisha is corrupt, connected to criminal gangs and with characters
x
BREAKING NEWS

Sali Berisha remains a "non-woman" in Great Britain, the foreign media accuse her of being corrupt and mention the file that SPAK is investigating that she favored her son-in-law when he was prime minister, the socialists also react

Sali Berisha remains a "non-woman" in Great Britain, the foreign media
x
BREAKING NEWS

Gjiknuri returns as an associate of justice, here's how he broke down before SPAK prosecutors and denounced Ahmetaj's affairs, from meetings with the "bosses" of the incinerators, to trips to Germany and sleeping in a 5-star hotel, details from the fil...

Gjiknuri returns as an associate of justice, here's how he broke down
x
BREAKING NEWS

SPAK "lands" in the offices of the oligarch Ilir Meta, documents, computers and compromising materials are seized, this is how the former president's affairs are unraveling

SPAK "lands" in the offices of the oligarch Ilir Meta, documents,
x
BREAKING NEWS

Ilir Demalia clarifies the reason why SPAK is not arresting Sali Berisha and Ilir Meta, here is the great proof that they cannot hide it, how they came to power only with the white coats of the State Security and made incredible wealth in 7 years

Ilir Demalia clarifies the reason why SPAK is not arresting Sali Berisha and
x
BREAKING NEWS

There is no end to the scandals for Belinda Balluk, this is how she added €50 million to her "portfolio" for the Arbri Street and the Llogora Tunnel, the report reveals

There is no end to the scandals for Belinda Balluk, this is how she added
x
BREAKING NEWS

Klodian Allajbeu of the American Hospital ends up in SPAK, the scandal of the 2 most expensive concessions in health breaks, investigations into senior officials and a number of companies that serve as "masks" for the oligarch, here are the details fro...

Klodian Allajbeu of the American Hospital ends up in SPAK, the scandal of the 2
x
BREAKING NEWS

This is the month when pensions will be increased, economic expert Kujtim Hoxha gives the last details and shows the path that the elderly should follow when they do not agree with the amount of benefits assigned to them by the ISSH

This is the month when pensions will be increased, economic expert Kujtim Hoxha
x

Opinion / Editorial

This is the link between Putin's arrest and Berisha's arrest

This is the link between Putin's arrest and Berisha's arrest

What are the connections between them? There are some, some minor and some almost the same between 'big' and 'small'. The main link, that Putin paves the way for Berisha and the arrest warrant proves how close the crimes between the two are and how warning they are for the criminals over the lives of civilians.

The most 'thorny' question about the similarity is the one asked 'why is Berisha's time being extended?', while for Putin it took only a year and a few days, from February 24, 2022 when he attacked Ukrainian civilians to March 17, 2023 when an arrest warrant was issued.

This also has a reason why it happened.

What separates Putin's crime from Berisha's crime are only two elements:

The first, that Putin has acted in a very large space of countries, while Berisha with the same type of crime, but in a much narrower space, such as Albania. Putin is responsible for violence against civilians, more than 16,000 children have been separated from their parents, moved illegally to Russia or to Russian-occupied territories in Ukraine. Berisha did not have Russia in his hand, because we do not know what the world would do with him. Although in this small country, the president and prime minister Berisha have caused the same suffering on civilians and children, at least 3000 children were left without parents in 1997 when Berisha attacked the South of the country.

The second element that distinguishes one from the other is just a few curiosities:

Vladimir Putin is currently at the head of a large state and is wanted for arrest and sent to The Hague. Another?... Putin is wanted by 123 countries, where he cannot enter because he would be arrested immediately; 123 countries means it is in demand in two-thirds of the world. Another curiosity: Putin is the third in the world of his rank to appear at the International Criminal Court in The Hague, after former Libyan leader Muammar Gaddafi and Sudan's Omar al-Bashir.

Others are very similar between the two.

Prova më e fundit është jeta e Arina Yatsiuk, një vajzë e vogël nga Donbasi. Fillimisht trupat ruse vranë prindërit e saj, më pas ajo u zhduk pa lënë gjurmë. Që nga mesi i tetorit, 800 fëmijë nga zona lindore e Donbasit thuhet se jetojnë në Moskë, por nuk është e sigurt se jetojnë. E njëjta gjë ka ndodhur në Tiranë, në vitin 1995, me Remzi Hoxhën. Shërbimi Sekret i Berishës e zhduku Remziun, e lanë të birin duke u rritur në kërkim të trupit të të atit. ‘Të kem një varr të babait, zoti president!’, i lutej fëmija presidentit Berisha, por kurrë nuk mori asnjë fjalë. Berisha i dhunoi egërsisht të drejtat e civilëve dhe të fëmijëve, duke u nisur që nga zhveshja e tyre nga prona, i la edhe pa banesa duke u vjedhur edhe kursimet përmes piramidave mashtruese financiare. Ato fitime të qytetarëve shkuan në xhepat e spekulantëve dhe të zyrtarëve të lartë të shtetit

Dhoma e Procedurës Paraprake e ICC konsideroi se urdhër-arresti i lëshuar për Putinin  është sekret, me qëllim për të mbrojtur viktimat dhe dëshmitarët dhe gjithashtu për të mbrojtur hetimin. Akuzat e Amerikës ndaj Sali Berishës, po kështu kanë pjesën e vet sekrete; por Berisha kërcënon Amerikën “Më zbuloni akuzat’. Qëllimi është të godasë autoritetin e Amerikës përmes psikozës së turmave që e rrethon. Është thuajse e njëjta gjë mes të dyve, të dy reagojnë njësoj kundër Amerikës.

Prokurori i ICC, Karim Khan, i pyetur nëse besonte se një ditë Putini do të ishte në bankën e të akuzuarve, vuri në dukje gjykimet historike të kriminelëve nazistë të luftës, ish-presidentit jugosllav Slobodan Millosheviç dhe ish-udhëheqësit liberian Charles Taylor, ndër të tjerë. “Të gjithë ata ishin individë të fuqishëm, të fuqishëm dhe megjithatë e gjetën veten në salla të gjyqit”, tha ai. E krahasuar me situatën e Berishës, ka një dallim dhe një vijë të përbashkët me Putinin. Dallon  fakti që Putini, edhe pse aktualisht në majë të një shteti të madh dhe fuqie bërthamore, me siguri do të vihet në bankën e të akuzuarve në Gjykatën Ndërkombëtare, çfarë mund të pritet edhe për Berishën? Ky këtu është i braktisur nga ish- partia e tij, pa asnjë vlerë politike, i degraduar në përpjekjet për të shkaktuar përçarje dhe konflikt, i lënë tutje  nga gjithë bota.

Berisha, today in his country Albania is the same as Putin could be in one of the 123 countries of the world that are looking for him to put the irons on him.