
Kolegji Zgjedhor rrëzon ankimimin e bërë nga Berisha, reagon juristja: PD ka shtrirë këmbët sa ka jorganin

Sulmi ndaj Top Channel/ Artan Hoxha zbardh detaje të reja: Ja mesazhi që donin të përcillnin autorët

Ish-kreu i KQZ-së tregon sekretet e zgjedhjeve: Në fletën e votimit duhet të jetë Lulzim Basha

Gazetari zbardh detaje të reja për autorët e sulmit ndaj Top Channel: Janë ndihmuar nga persona të tjerë

Janë drejt përfundimit, gazetari Hoxha zbërthen dosjet që do të përvëlojnë politikën shqiptare: Shumë shpejt do të ketë lëvizje të forta

Gazetari zbulon detaje nga sulmi ndaj Top CHannel: Ishin 3 atentatorë. Ja lëvizja e autorëve para se të qëllonin

"Diku kërciti dajaku në mbledhje në 1 të natës", Berisha tregon të vërtetat e thirrjes së kandidatëve në SPAK : U zgjodhën nga padrino i mafies më të fuqishme në Europë

Ervin Karamuço zbulon detajet e para nga sulmi ndaj Top Channel pak pas mesnate: Ka lidhje me...

Truk për gatimin e simiteve të shijshme që do lëpini gishtat: Si t’ia arrini ta bymeni përherë brumin

Shkruar nga SOT.COM.AL 21 Qershor 2021
Pogaçet, picat dhe buka të gatuara nga brumi i bymyer janë më të shijshme. Ndikojnë shumë faktorë në atë se a do t’i bëni të mira simitet.
Më e rëndësishme është që brumi të bymehet mirë dhe për ta arritur këtë, lokali në të cilin ngjeshim tharmin nuk bën të jetë i ftohtë, por i ngrohtë.
Nëse dëshironi që brumi të jetë i lëngshëm, sasinë e qumështit të cilën e qitni në të zëvendësojeni me jogurt apo me kos. Nëse doni brumë të lehtë, përdorni miell nishesteje, transmeton Telegrafi.
Edhe mielli i bluar butë bën që brumi të bëhet i lehtë, derisa miellin e bluar egër mund ta përdorni për palëpeta.
Nëse nuk jeni të sigurt se cilin miell ta përdorni në cilën simite, përgatitni përbërjen nga gjysmë mielli të bluar egër dhe gjysmë të bluar butë.
Të gjithë përbërësit duhet patjetër të jenë në temperaturë dhome.

Për brumë të ëmbël qitni 500 g miell në enë, bëni në mes një gropë, thërrmoni brenda një kube tharmi dhe përzieni me 60 g sheqer, 100 ml qumësht të vakët dhe me pak miell. Lëreni atë “parabrumë” që të bymehet rreth 15 minuta.
Parabrumit shtoni 100 ml qumësht të vakët, 100 g margarinë të butë, kripë sa mund të kapet me gishta dhe 1 vezë.
Tundni me mikser derisa brumi të fillojë të ndahet nga muret e enës. Pastaj ngjishni mirë me dorë në tavolinë pune në të cilën keni qitur një shtresë të hollë mielli.
Qiteni brumin në enë dhe mbulojeni me folie apo me leckë të pastër kuzhine. Në këtë mënyrë e mbroni nga ajri dhe pengoni që shtresa e sipërme të thahet, të forcohet, përkatësisht që brumi të mos bymehet.
Qiteni në enë në vend të ngrohtë, për shembull afër koftorit apo në furrë (në 50 gradë, pa rrymim të ajrit, ndërkaq dera duhet të jetë pak e hapur). Lëreni që brumi të bymehet derisa të dyfishojë vëllimin.
Kjo zgjat nga 45 deri në 90 minuta, varësisht nga brumi.
Zhvendoseni edhe një herë brumin dhe vëreni në kallëpin që dëshironi. Lëreni të bymehet edhe 30 minuta.
Më të lexuarat


Përbërësi që duhet të shtoni kur bëni patate të pjekura

Ushqime që nuk duhet kategorikisht të ruhen në kuzhinë, ekspertët publikojnë listën

Kujdes, nga këto ushqime mund të bëhemi të varur

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

RECETA/ Ky është gatimi më i thjeshtë dhe i shijshëm!

RECETA/ Me siguri nuk e keni provuar kurrë, përbërësi shtesë që do t'i japë shije ndryshe lazanjës suaj

Pasi ta provoni do të mbetet gjithmonë ëmbëlsira e fundjavës suaj, si të përgatisni Tiramisu me Fistikë

Ju duhen vetëm 3 përbërës, provoni recetën më të thjeshtë të petullave që do lëpini gishtat

Do t’ju dalë njësoj si e pastiçerisë, kjo është receta e trileçes më e lehtë që keni parë ndonjëherë

E dinit këtë recetë? Ja si t'i bëni domatet e vogla turshi, kanë një shije të rrallë
